genealogieonline

Stamboom Grootendorst » Johannes van den Barselaar (1804-1882)

Persoonlijke gegevens Johannes van den Barselaar 

Bronnen 1, 2

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Johannes van den Barselaar


Gezin van Johannes van den Barselaar

(1)

Hij is getrouwd met Sijtje.

.


(2)

Hij is getrouwd met Johanna Jansdr.

.


Kind(eren):

 1. Catharina van den Barselaar  1827-1909
 2. Johannes van den Barselaar  1834-1888
 3. Anna Cornelia van den Barselaar  1841-1927


(3)

Hij is getrouwd met Anna Leendertsdr.

.


Kind(eren):

 1. Matthijs van den Barselaar  1837-1914

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johannes van den Barselaar?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Grootendorst Web Site, Eldert Grootendorst, via https://www.myheritage.nl/person-1507610...
  Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen

  Stambomen op MyHeritage

  Familiesite: Grootendorst Web Site

  Familiestamboom: 263371521-1
 2. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Johannes van den BarselaarGeboortenaam: Johannes van den BarselaarGeslacht: ManDoop: 15 mei 1804 - Wassenaar,Zuid Holland,NetherlandsHuwelijk: Echtgeno(o)t(e): Anna Leendertsdr van Vliet - 6 mei 1826 - Wassenaar,Zuid Holland,NetherlandsHuwelijk: Echtgeno(o)t(e): Sijtje van Noort - 25 mei 1833 - Wassenaar, Zuid-Holland, NederlandHuwelijk: Echtgeno(o)t(e): Johanna Jansdr van Bohemen - 8 apr 1874 - 's-Gravenhage, Zuid-Holland, NetherlandsOverlijden: 3 jan 1882 - Wassenaar,Zuid Holland,NetherlandsOuders: Jan Jansz van den Basselaar, Maria Willemsdr van den Basselaar (geboren Tijnagel)Echtgenote(n/s): Johanna Jansdr van den Barselaar (geboren van Bohemen), Sijtje van den Barselaar (geboren van Noort), Anna Leendertsdr van den Barselaar (geboren van Vliet)Kinderen: Johannes van den Barselaar, Matthijs van den Barselaar, Catharina van den Barselaar, Anna Cornelia Riepe (geboren van den Barselaar)Broers/zusters: Helena van Noort (geboren van den Barselaar), Willem van den Barselaar, Maria van Velzen (geboren van den Barselaar), Leendert van den Barselaar, Wilhelmina van den Barselaar, Batje van den Barselaar, Willem van den Barselaar, Arie van den BarselaarDeze persoon schijnt dubbele verwanten te hebben. Bekijk het op FamilySearch om alle informatie te bekijken.
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Tijdbalk Johannes van den Barselaar

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van den Barselaar


Historische context


 • De temperatuur op 15 mei 1804 lag rond de 10,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1804: Bron: Wikipedia
  • 1 januari » Einde van de Franse overheersing in Haïti. Haïti wordt de eerste zwarte republiek en het tweede onafhankelijke land in Noord-Amerika na de Verenigde Staten.
  • 18 mei » Napoleon Bonaparte wordt bij senaatsbesluit uitgeroepen tot keizer.
  • 11 juli » In een duel doodt de Amerikaanse vicepresident Aaron Burr de minister van Financiën, Alexander Hamilton.
  • 1 september » De planetoïde Juno wordt ontdekt door de Duitse astronoom Karl Ludwig Harding.
  • 23 november » Tijdens het verblijf van paus Pius VII in Lyon, onderweg naar de kroning van Napoleon in Parijs, sterft zijn reisgenoot kardinaal Stefano Borgia.
  • 2 december » In de Notre-Dame van Parijs wordt Napoleon Bonaparte tot keizer gekroond. Hij is de eerste Franse keizer in duizend jaar.

 • De temperatuur op 3 januari 1882 lag rond de 8,1 °C. Er was 4 mm neerslag. De winddruk was 25 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
 • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
 • In het jaar 1882: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
  • 24 maart » Robert Koch maakt zijn ontdekking wereldkundig: de bacterie die tuberculose veroorzaakt.
  • 9 mei » Introductie van de verbeterde stethoscoop van William Ford.
  • 5 juni » Musée Grévin Parijs opent haar deuren.
  • 4 september » Thomas Edison schakelt 's werelds eerste elektriciteitsvoorziening in, waarmee hij 59 klanten rond zijn Pearl Street Station in Lower Manhattan van 110 Volt gelijkstroom voorziet.
  • 17 september » Oprichting van de Nederlandsche Schaatsenrijders Bond.


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Grootendorst is samengesteld door (neem contact op).