De temperatuur op 12 juli 1909 lag tussen 11,2 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 0.4 mm neerslag. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
17 maart » Aanvaring tussen Duits en Noors schip bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, acht doden.
27 juni » In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse luchtvaartpionier Charles de Lambert.
25 juli » Louis Blériot vliegt als eerste Het Kanaal over.
17 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad.
Trouwdag 16 maart 1931
De temperatuur op 16 maart 1931 lag tussen -1.7 °C en 7,6 °C en was gemiddeld 2,6 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » In Groningen botst een passagierstrein uit Nieuweschans ter hoogte van de Lodewijkstraat op een rangerende goederentrein. Er vallen drie doden en vijf gewonden.
5 maart » Daniel Salamanca Urey wordt president van Bolivia.
13 mei » Verkiezing van Paul Doumer tot president van Frankrijk.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
21 augustus » Oprichting van de Portugese voetbalclub FC Famalicão.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
Dag van overlijden 23 mei 1991
De temperatuur op 23 mei 1991 lag tussen 5,1 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 12,9 uur zonneschijn (80%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
8 januari » Zeker tienduizend parachutisten van het Sovjet-leger zijn naar de drie Baltische republieken Estland, Letland en Litouwen getransporteerd om op te treden tegen massale ontduiking van de dienstplicht.
8 maart » Een wetswijziging in België maakt het mogelijk dat er een vrouw op de troon komt.
11 mei » In Brussel eindigt titelverdediger Nederland als vierde bij het EK hockey voor vrouwen na een 3-2 nederlaag in de troostfinale tegen de Sovjet-Unie.
10 juli » Boris Jeltsin begint aan zijn termijn van vijf jaar als eerste gekozen president van Rusland.
2 augustus » Openingsceremonie van de elfde Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Havana.
28 november » Togolese militairen bezetten het nationale radiostation in de hoofdstad Lomé en delen mee dat zij de macht hebben gegrepen in het West-Afrikaanse land.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: S. Brugman, "Stamboom familie Brugman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-brugman/I36823.php : benaderd 23 juni 2025), "Teuntje van HORSSEN (1909-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.