De temperatuur op 7 december 1876 lag rond de 8,1 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
7 maart » Alexander Graham Bell ontvangt patent voor de telefoon.
10 maart » Eerste succesvolle telefoongesprek: Alexander Graham Bell spreekt "Mr. Watson, come here, I want to see you."
1 augustus » Colorado wordt de 38e staat van de Verenigde Staten.
2 augustus » Wild Bill Hickok, gunslinger uit het Wilde Westen, wordt tijdens het pokeren in de rug geschoten en sterft.
8 augustus » Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
4 november » Première van Symfonie nr. 1 (Brahms) van Johannes Brahms in Karlsruhe.
Trouwdag 24 augustus 1905
De temperatuur op 24 augustus 1905 lag tussen 8,3 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
25 januari » Begin van de Slag bij Sandepu in Mantsjoerije
26 januari » Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan, de grootste diamant uit de geschiedenis.
23 februari » Paul Harris sticht in Chicago de Rotary Club.
4 maart » Theodore Roosevelt wordt her-beëdigd als 26e president van de Verenigde Staten
26 september » De speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein wordt gepubliceerd in het tijdschrift Annalen der Physik.
14 oktober » De Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart, wordt opgericht.
Dag van overlijden 24 januari 1940
De temperatuur op 24 januari 1940 lag tussen -10.7 °C en -3.3 °C en was gemiddeld -7.2 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 5,4 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
10 mei » De gezant van Duitsland Julius Graf von Zech-Burkersroda reikt om 6:00 's ochtends de verklaring van bezetting uit aan de minister van Buitenlandse Zaken Eelco van Kleffens. Hiermee vervalt de Nederlandse neutraliteit en wordt het leger in stelling gebracht. België wordt onaangekondigd aangevallen, het begin van de achttiendaagse veldtocht.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: Na het bombardement op Middelburg wordt de strijd in Zeeland opgegeven, drie dagen nadat Nederland capituleerde.
29 mei » Seyss-Inquart aanvaardt het ambt van rijkscommissaris in Nederland.
14 juni » Het eerste officiële gevangenentransport, met ongeveer 720 Poolse politieke gevangenen uit Tarnów, komt aan bij het concentratiekamp Auschwitz.
18 juni » Charles de Gaulle roept vanuit Londen per radio Frankrijk op de strijd voort te zetten, hoewel het zojuist onder de voet gelopen is door nazi-Duitsland.
8 november » De Nederlandse onderzeeboot O 22 keert niet terug van een patrouille en wordt als vermist beschouwd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: S. Brugman, "Stamboom familie Brugman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-brugman/I25651.php : benaderd 16 maart 2025), "Willemke MIJDAM (1876-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.