Stamboom Elshof - Van Dartel

Foto van Jos Elshof

De publicatie Stamboom Elshof - Van Dartel is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 17.099 personen. Vanwege privacy zijn 2.996 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Deze publicatie is tot stand gekomen nadat Johan Elshof, mijn vader, zich verdiepte in zijn voorouders. Het blijkt dat mijn stamvader rond 1800 de familienaam van de Aast, woonachtig te Boerhaar, Wijhe, droeg.  Na een stamboom van ca 1600 namen heb ik zijn onderzoek verder uitgebreid met gegevens van mijn verdere familieleden, waaronder die van mijn echtgenote. Het blijkt dat haar voorouder Gerrit Leendert van Dartel rond 1846 vanuit Den Bosch naar Deventer verhuisde, waardoor de familienaam in Salland werd verspreid. In mijn zoektocht naar gegevens bezocht ik ook begraafplaatsen, waarna ik vrijwilliger ben geworden bij www.online-begraafplaatsen.nl en de r.k. begraafplaatsen uit Olst, Boskamp, Boerhaar en Broekland heb opgenomen op die site. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ik de publicatie heb uitgebreid met familiegegevens van overledenen op deze begraafplaatsen en dan met name die vanuit mijn woonplaats.   

Jos Elshof


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!