genealogieonline

Stamboom De Waal/De Wael » Gertrudis de Wael (1725-1810)

Persoonlijke gegevens Gertrudis de Wael 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Gertrudis de Wael


Gezin van Gertrudis de Wael

Zij is getrouwd met Cornelius van Tiggelen.


Afkondiging van Huwelijk: religious 24 Mei 1749 Wouw
mei 1749 te Wouw.


Kind(eren):

 1. Joanna van Tiggelen  1750-????


Notities over Gertrudis de Wael

Op fiche van CBG inzake overlijdens Wouw 1805-1811 (Kerkarchief) opblz.6 staat o.a. Wael de Gertrudis, 1810-12-16 Moerbeek 86 jr. weduwe.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gertrudis de Wael?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Gertrudis de Wael

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam De Wael

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De Wael.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Wael.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Wael (onder)zoekt.

Historische context • De temperatuur op 16 december 1810 lag rond de 3,0 °C. Er was 4 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1810: Bron: Wikipedia
  • 28 april » Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
  • 16 september » Grito de Dolores: Miguel Hidalgo roept op tot onafhankelijkheid voor Mexico.
  • 18 september » Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezigheid van de koning was het in feite de eerste stap naar onafhankelijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom De Waal/De Wael is samengesteld door (neem contact op).