Stamboom Broekhuisen » Hendrikus Johannes "Henk" Wolkenfelt (1926-2014)

Persoonlijke gegevens Hendrikus Johannes "Henk" Wolkenfelt 


Gezin van Hendrikus Johannes "Henk" Wolkenfelt

Hij is getrouwd met Wilhelmina Hendrika Maria Deckers.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. (Niet openbaar)
  3. (Niet openbaar)


Notities over Hendrikus Johannes "Henk" Wolkenfelt

http://home.kabelfoon.nl/~pberends/wolkenfelt/wolkenfelt_henk_1008590966.html
Henk is op de volgende adressen gewoond, de Schrasserstraat daar is hij geboren, daarna heeft hij een tijd in de Javastraat gewoond, en ook nog op de Plattenburgerweg.
De lagere school heette de St. Jansschool van 1932- 1940
Tijdens de oorlog was het gezin geevacueerd naar Eerbeek(1944-april,mei 1945) Henk en zijn vader waren hout en het kappen voor de kachel, toen er een razia plaats vond, ze bleven dan in het bos verstopt, tot de kust veilig was. In Eerbeek was hij bij Gorissen de Pettenmaker.
Daarna is hij op 14 november 1940 gaan werken op de Arnhemse Courant. Hij begon als leerling drukker, later heeft hij een opleiding gevolgd als rotatie- drukker.
Hij is de Arnhemse Courant trouw gebleven tot hij met de VUT mocht.
Van 12 november tot 30 juli 1947 is hij in dienst geweest in Blerick in Limburg.
Toen moest hij naar Indoniesië, 30 juli vertrok zijn boot de "Volendam" drie dagen later werd hij op de boot 21 jaar. Hij mocht met de vuist op tafel slaan. Henk is tot mei 1950 in Indonesië geweest, helaas is hij nog gewond geraakt tijdens een mortier aanval, hij stond bij een munitiekist in de buurt toen deze een voltreffer kreeg. Hij raakte gewond aan zijn knie, dit gebeurde op de dag dat zijn broer Ferdie ging trouwen 31-12-1948). Gelukkig mocht hij in 1950 weer naar Nederland, hij kwam met de boot "Heinzelman. op 13 april in Holland.
Tijdens zijn huwelijk hebben ze in de Kloosterstraat nr. 53, rozendaalsestraat 200, en de Rozendaalsestraat 180, toen de kinderen het huis uit waren, zijn Henk en Wil verhuisd naar Duiven, naar de Talingstraat 54, en daarna naar een Seniorenwoning in de Vlielandlaan 213.
Copie verlofpas, grootverlofpas en akte van minister van Oorlog aanwezig.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hendrikus Johannes "Henk" Wolkenfelt?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Hendrikus Johannes "Henk" Wolkenfelt

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Hendrikus Johannes Wolkenfelt


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 2 augustus 1926 lag tussen 11,8 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 2,8 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
  • In het jaar 1926: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 7,4 miljoen inwoners.
    • 23 januari » Nederland speelt in Antwerpen zijn eerste officiële hockeyinterland. Tegenstander is België, dat met 2-1 wordt verslagen.
    • 14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
    • 16 maart » Robert Goddard lanceert de eerste raket met vloeibare brandstof.
    • 21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
    • 23 juli » De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) wordt opgericht.
    • 22 augustus » In Zuid-Afrika wordt goud ontdekt.
  • De temperatuur op 10 februari 2014 lag tussen 2,3 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 0.8 uur zonneschijn (8%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
  • Koning Willem-Alexander (Huis van Oranje-Nassau) is van 30 april 2013 tot heden vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van maandag 5 november 2012 tot donderdag 26 oktober 2017 was er in Nederland het kabinet Rutte II met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
  • In het jaar 2014: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 16,8 miljoen inwoners.
    • 6 maart » Tijdens het carnaval in Bolivia komen zeventig mensen het leven. De meeste doden komen om door verkeersongevallen en 15 mensen door ander geweld. Zo maakt de regering bekend.
    • 14 april » Minstens 71 mensen worden gedood en meer dan 120 mensen raken gewond bij een bomaanslag in een busstation in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja.
    • 5 mei » Voetballer Michy Batshuayi van Standard Luik wordt verkozen tot beste speler van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League en wint de Ebbenhouten Schoen.
    • 11 juli » De in Nederland woonachtige Jean-Baptiste Mugimba mag volgens de rechter worden uitgeleverd aan Rwanda.
    • 23 juli » In Nederland geldt een dag van nationale rouw naar aanleiding van de crash van Malaysia Airlines-vlucht 17 zes dagen eerder.
    • 31 oktober » Blaise Compaoré stapt op als president van Burkina Faso.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Wolkenfelt


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Gerard Broekhuisen, "Stamboom Broekhuisen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-broekhuisen/I11078.php : benaderd 24 april 2024), "Hendrikus Johannes "Henk" Wolkenfelt (1926-2014)".