Stamboom Bloemendaal » Siegfried Salomon Bloemendaal (1908-1983)

Persoonlijke gegevens Siegfried Salomon Bloemendaal 


Gezin van Siegfried Salomon Bloemendaal

(1) Hij is getrouwd met Rosa Schlosser.

Zij zijn getrouwd op 18 januari 1933 te Bergh (Gl), hij was toen 24 jaar oud.


Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. Erich Bloemendaal  1941-1997

Het echtpaar is op 14 december 1942 gescheiden.


(2) Hij is getrouwd met Rosa Schlosser.

Zij zijn getrouwd op 22 juni 1945, hij was toen 36 jaar oud.


Notities over Siegfried Salomon Bloemendaal

Beroep: Handelaar in en reparateur van rijwielen, radio's en electronische- en verlichtings-artikelen.

Met dank aan Berghapedia en Regina Marianne Bloemendaal:

Siegfried Salomon Bloemendaal werd op 8 augustus 1908 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Mozes Bloemendaal en Helena Kamp. Zijn moeder was een zuster van Abraham Kamp. Hij trouwde op 18 januari 1933 in Bergh met Rosa Schlosser, geboren op 8 juli 1906. Het echtpaar woonde op het adres Klinkerstraat 34 in 's-Heerenberg.

Om zijn niet-Joodse vrouw en daarmee ook zijn kinderen van vervolging te vrijwaren, liet hij zich in de Tweede Wereldoorlog scheiden. Het huwelijk werd op 14 december 1942 ontbonden. Niet lang daarna is Siegfried ondergedoken in Azewijn (Gl), dichtbij zijn 'ex' echtgenote en kinderen. Zodoende heeft hij de oorlog overleefd en kon op 22 juni 1945 hertrouwen met Rosa.

Siegfried had een handel in radio's, rijwielen en elektronische- en verlichtings-artikelen. Met daarnaast een werkplaats waar fietsen werden gerepareerd, had hij een goed lopende zaak. In 1936 werd hij lid van Sociëteit 'De Vriendschap'. Tijdens de oorlog, voordat hij onderdook, had hij een artikel met de tegenstrijdige naam 'Verduisteringslamp' in zijn assortiment. Siegfried werd opgeroepen in het Nederlandse leger en bediende in 1941 tijdens het 'Blitzkrieg' bombardement boven Rotterdam de zoeklichten van luchtafweergeschut. Omdat de spoorwegen niet werkten ondernam Rosa een zoektocht naar Siegfried en reisde per bus en liep vervolgens dagenlang van 's-Heerenberg richting Rotterdam. Het is (nog) onduidelijk of ze hem heeft gevonden.

Dochter Regina Marianne schreef op 08 februari 2020 :

's-Heerenberg (Gl) ligt vlakbij de Duitse grens. Net over de Nederlands-Duitse grens ligt de plaats Emmerik (Emmerich). Ongeveer eens per maand bezocht de familie van Siegfried Salomon familieleden in Emmerich.

Siegfried Salomon's familie woonde aan de andere zijde van de straat in de Klinkerstraat 34 te 's-Heerenberg (Gl). Het woonkamerraam van het ouderlijke huis was ingericht als winkelraam voor de verkoop van fietsonderdelen. Siegfried repareerde de fietsen in hun garage.

Dochter Regina Marianne werd ooit door een Duitse Nazi-soldaat van de trap gegooid toen de Nazi's op zoek waren naar de ondergedoken Siegfried. Op enig moment werd Siegfried's familie het huis uitgegooid waarop Nazi-soldaten het huis in bezit namen. Een mevrouw genaamd: Lotte, die vlakbij in 's-Heerenberg woonde, heeft echtgenote Rosa en de kinderen Regina Marianne en Erich in haar huis opgenomen.

Na de oorlog verhuisde het herenigde gezin van 's-Heerenberg naar Bussum (Nh), vervolgens naar Utrecht, en weer terug naar Bussum. Siegfried verliet 's-Heerenberg om in Bussum een zaak in verlichtingsartikelen te runnen voor Isaac Groet (een neef ?) terwijl Regina Marianne de middelbare school doorliep. De vermoedelijke neef Isaac Groet had vier zaken en woonde in Hilversum en een vakantiehuis in Scheveningen.
.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Siegfried Salomon Bloemendaal?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Siegfried Salomon Bloemendaal

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Siegfried Salomon Bloemendaal

Voorouders (en nakomelingen) van Siegfried Salomon Bloemendaal


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 8 augustus 1908 lag tussen 8,2 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 9,6 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 17 augustus 1905 tot 11 februari 1908 was er in Nederland het kabinet De Meester met als eerste minister Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
    • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
    • In het jaar 1908: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,7 miljoen inwoners.
      • 15 januari » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AS Bari.
      • 1 februari » Koning Karel I van Portugal en de kroonprins Lodewijk Filips, hertog van Braganza worden in Lissabon vermoord door republikeinen.
      • 27 mei » Royal Sporting club Anderlecht wordt gesticht door Charles Roos
      • 13 juli » Vrouwen doen voor het eerst mee aan de moderne Olympische Spelen.
      • 19 juli » Oprichting van Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
      • 20 juli » De Amerikaanse zwemmer Charles Daniels scherpt bij de Olympische Spelen in Londen het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.05,6. Het oude (en eerste) record op het koningsnummer stond sinds 3 december 1905 op naam van de Hongaar Zoltán Halmay.
    • De temperatuur op 22 juni 1945 lag tussen 15,0 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
    • In het jaar 1945: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,2 miljoen inwoners.
      • 18 maart » Tweede Wereldoorlog: 1250 Amerikaanse bommenwerpers vallen Berlijn aan.
      • 22 maart » In Caïro wordt de Arabische Liga opgericht.
      • 17 april » De Wieringermeer wordt door de Duitsers onder water gezet.
      • 17 mei » De Stichting van de Arbeid wordt opgericht, een overlegorgaan tussen overheid, werkgevers en werknemers.
      • 10 juli » De Nederlandse onderzeeboot O 19 wordt door de bemanning van de Amerikaanse onderzeeboot Cod vernietigd omdat het vastzit op een rif.
      • 1 december » Onder leiding van Ab Goubitz wordt de eerste Nederlandse uitzending van de ochtendgymnastiek uitgezonden
    • De temperatuur op 22 juni 1983 lag tussen 15,7 °C en 30,3 °C en was gemiddeld 23,9 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (76%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van donderdag 4 november 1982 tot maandag 14 juli 1986 was er in Nederland het kabinet Lubbers I met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • In het jaar 1983: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 14,3 miljoen inwoners.
      • 17 augustus » In Blankenberge wordt een zesling geboren: Bruno, Tom, Jelle, Arne, Veerle en Lode zijn allen kerngezond.
      • 15 september » In Sri Lanka wordt de op 25 juli ingesteld avondklok weer opgeheven.
      • 2 oktober » Het parlement in Egypte stemt in met verlenging van de in oktober 1981 ingestelde noodtoestand met één jaar.
      • 4 oktober » In Stockholm demonstreren 100.000 zakenmensen tegen het voorstel van de regering van premier Olaf Palme om investeringsfondsen op te richten die door de vakbonden beheerd zullen worden.
      • 30 november » De verblijfplaats van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer worden ontdekt na een ontvoering van precies drie weken.
      • 11 december » Vijftigduizend vrouwen omcirkelen de kruisrakettenbasis Greenham Common in Engeland: sommigen proberen de hekken rond de basis neer te halen.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Bloemendaal


    De publicatie Stamboom Bloemendaal is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Roelf Schrik, "Stamboom Bloemendaal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bloemendaal/I101.php : benaderd 19 april 2024), "Siegfried Salomon Bloemendaal (1908-1983)".