genealogieonline

Stamboom Beekvelt

Foto van Jan Beekvelt

De publicatie Stamboom Beekvelt is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 927 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 51 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


De familie Beekvelt (van Beeckvelt) komt van oorsprong uit het Brabantse plaatsje Berlicum, of nog meer exact uit het buurtschap Middelrode. Voor zover is na te gaan is Berlicum de enige plaats in Nederland waar de naam Beekvelt is ontstaan. Een misverstand is dat men denkt dat de naam Beekvelt komt van het voormalige kasteel Beekveld in Berlicum. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat geen van de voormalige bewoners van het kasteel de naam Beekveld als achternaam had. Wat veel aannemelijker is, is dat men de naam voerde van het buurtschap waar men vandaan kwam. Op de huidige plaats van het industrieterrein Beekveld in Berlicum, was naar alle waarschijnlijkheid het buurtschap Beeckvelt gesitueerd.

Daar een familiewapen is teruggevonden, lijkt het dat de familie van Beeckvelt (zoals het ooit werd gespeld) van betere komaf geweest. Dit blijkt ook uit de bestudering van testamenten. Het alhier afgebeelde wapen, is het familiewapen zoals deze in 1664 ontworpen is door Leendert Maertens van Haastert, in opdracht van Johannes Pieterszoon van Beeckvelt, ter gelegenheid van het huwelijk van zijn zoon Corstiaan Johanneszoon van Beeckvelt met Beatrix van Susteren, op 17 januari 1665.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!