genealogieonline

Stamboom Baris en Clement » Willem Frederik Lodewijk Buschkens (1826-1865)

Persoonlijke gegevens Willem Frederik Lodewijk Buschkens 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Gezin van Willem Frederik Lodewijk Buschkens

Hij is getrouwd met Charlotte Rosalie Louise Barones Van Reede van Oudtshoorn op 19 mei 1853 te Semarang (Java) Nederlands Indië, hij was toen 27 jaar oud.


Notities over Willem Frederik Lodewijk Buschkens


-- GEDCOM (INDI) --
1 ANCI zn van Hendrik Frederik x Angelina Wilhelmine Henriette van Panhuys

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Willem Frederik Lodewijk Buschkens?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam Buschkens


Historische context


 • De temperatuur op 1 februari 1826 lag rond de 6,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1826: Bron: Wikipedia
  • 12 november - Verdrag te Hildburghausen tussen de hertogen van Saksen-Coburg, Saksen-Hildburghausen en Saksen-Meiningen, waarbij de gebieden na het uitsterven van de hertogen vann Saksen-Gotha opnieuw verdeeld worden. De hertog van Saksen-Hildburghausen staat zijn gebied af aan de hertog van Saksen-Meiningen en krijgt daarvoor uit de erfenis van Saksen-Gotha het nieuwe hertogdom Saksen-Altenburg. De hertog van Saksen-Coburg staat het vorstendom Saalfeld af aan Saksen-Meiningen en krijgt daarvoor uit de erfenis van Saksen-Gotha het gebied Gotha. Hierdoor ontstaat het hertogdom Saksen-Coburg en Gotha. Het aantal staten van de Duitse Bond is hierdoor verminderd tot 38.
  • Ten gevolge van recente wateroverlast heerst in Groningen malaria.
  • In Denekamp wordt de laatste inheemse bever gedood.
  • 3 februari - L.P.J. Burggraaf du Bus de Gisignies, de nieuwe Gouverneur-Generaal van Nederlands-Indië, neemt zijn intrek op Buitenzorg.

 • De temperatuur op 24 september 1865 lag rond de 14,6 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
 • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
 • In het jaar 1865: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
  • De Amerikaanse president Abraham Lincoln, die net aan zijn tweede termijn is begonnen, wordt in de Ford schouwburg te Washington D.C. doodgeschoten door de zuidelijke acteur John Wilkes Booth. Vicepresident Andrew Johnson volgt hem op.
  • Gregor Mendel beschrijft erfelijkheidsprocessen.
  • De spoorlijn Nijmegen - Kleef wordt geopend, waarmee Nijmegen eindelijk een spoorverbinding heeft.
  • Afschaffing der slavernij in de Verenigde Staten.

Ook geboren op 1 februari

Bron: Wikipedia    

De publicatie Stamboom Baris en Clement is samengesteld door (neem contact op).