Stamboom Barendrecht

Foto van Hendrie Barendrecht
De publicatie Stamboom Barendrecht is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 21.454 personen. Vanwege privacy zijn 2.269 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 16 februari 2020.


In eerste instantie wilde ik alleen mijn eigen stamboom in kaart brengen, door alleen te kijken wat er online te vinden was. Dat lukte vrij vlot, maar toen werd ik aangestoken door het genealogie virus en wilde ik van alle geslachten Barendreg(ch)t de oorsprong en lijn weten. Het is dus een op hol geslagen hobby geworden. De naam Barendrecht komt als sinds ca 1515 voor in verschillende stukken. In deze stamboom zijn de meeste uitgewerkt. Al deze families zijn minimaal verwant op 1 familie na, deze stamt af van een vondeling in Amsterdam. De stamvaders van de Barendreg(ch)ten stammen soms ook af van niet oorspronkelijke Barendregt-naamdragers. Zo is er een tak Sint Nicolaas, waarvan een deel zich later Barendregt gaat noemen. Andersom ook de Familie Andeweg, begonnen als Barendregt maar later Andeweg. Dat dit voor fouten zorgt in de stambomen mag dan ook niet verwonderlijk zijn. Als voorbeeld zijn er rond 1640 twee Gijsbert Pieterszoons die allebei in dezelfde periode trouwen en kinderen krijgen. En die kinderen heten dan ook Pieter Gijsbertzoon. Maar de ene familie is een familie die dan al Barendregt draagt en de ander Sint Nicolaas, en pas later Barendregt. Blijkbaar gebeurd dit vaker in onze familie want later kregen we ook verbasteringen zoals van der Gijp Barendrecht en Barendrecht den Beer Poortugaal Charlois. De meeste Barendreg(ch)ten waren (heere) boer, maar er was een bloeiende schippers familie. Ze waren schout en schepen, Burgermeesters, priesters, officieren, arts, schaakkampioen, politica etc. Het meest bekende wapen in de dubbelkoppige adelaar zwart op goud. Deze zou al rond 1600 gedragen worden.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Hendrie Barendrecht
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!