genealogieonline

Parenteel Schoorlemmer

Foto van J.A.B. (Han) Schoorlemmer

De publicatie Parenteel Schoorlemmer is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 357 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Dit is de parenteel van de familie Schoorlemmer vanaf het vroegste begin in Zwolle: Jochem Kaspers verkrijgt op 20-12-1697 het kleinburgerschap van Zwolle, samen met zijn zoontjes Derk en Berent. Voor zo ver mij nu bekend is elke Schoorlemmer gerelateerd aan deze voorouders. De andere gemeenschappelijke factor lijkt boerderij De Handschoen in Ittersum bij Zwolle te zijn. Hermannus Franciscus Schoorlemmer verkrijgt deze boerderij in 1818 als erfenis van broer en zus Rietberg, respectievelijk zijn oom en tante. Hij is de eerste Schoorlemmer als eigenaar van de Handschoen en alle familielijnen lopen via hem. De boerderij bestaat nog als restaurant en is nog in bezit van zijn nakomelingen.

Het onderzoek gaat nog verder terug in de tijd richting Duitsland, maar publicatie daarvan is nog te prematuur. Om redenen van privacy bescherming c.q. AVG is deze publicatie vooralsnog beperkt tot de eerste negen generaties, aangevuld met mijn eigen familielijn. De geraadpleegde bronnen variëren van DTB registers en akten van de Burgerlijke Stand (zowel Wie-Was-Wie als archiefwerk) tot boeken, bidprentjes, kranten (artikelen en familieadvertenties), familiedrukwerk, correspondentie en onvermijdelijk enkele genealogiesites op internet.

‘Correspondentie’ als bron bestaat uit mondelinge en schriftelijke informatie, in een specifieke administratie ondergebracht. Hierbij is met name dankbaar gebruik gemaakt van de inspanningen van A.G. (Anton) Schoorlemmer uit Someren. De correspondentie is weergegeven door vermelding van "correspondentie jjjj-mm-dd" of van een p-blad of r-blad met een Pro-Gen recordnummer (5 cijferige getallen, soms ook als referentie gebruikt).

Amersfoort, 29 december 2021


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken


De toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 7 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?