genealogieonline

ALDENKAMP en BARSKE - parenteel van verwante families

Foto van John Buursink

De publicatie ALDENKAMP en BARSKE - parenteel van verwante families is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 147 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 30 personen niet gepubliceerd. De auteur gebruikt voor het beheer van de gegevensverzameling GensDataPro. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


ALDENKAMP en BARSKE – parenteel van verwante families in het grensgebied Enschede - Nordhorn

De familie Aldenkamp is vooral actief in de gemeente Enschede en de familie Barske met name in Gronau en Nordhorn.  Er is een duidelijk familieverband tussen de families.  De bedoeling van deze publicatie is om dit familieverband duidelijk te maken,

De Aldenkamp’s wonen van oudsher in Enschede of Lonneker, zij zijn ook bekend als Oldenkamp. Als stamvader beschouwen we Jan (Hendrik) Aldenkamp. Hij is een mysterieuze figuur, want het is niet bekend waar hij is geboren, wanneer hij met Catharina Rekers trouwde, en zelfs is geen precieze overlijdensdatum van hem bekend in de begintijd van de BS.  

Er zijn vele Aldenkamp’s bekend. Er komen ook vele Aldenkamp’s voor in Duitsland. Hier beperken we ons tot één bepaalde Aldenkamp stamreeks om het verband met Barske te verduidelijken.

De Barske’s wonen van oudsher vooral in Nordhorn.  Er zijn ook Barske’s bekend in Nederland.

De link tussen de twee families wordt gelegd door Heintje Sisseman, die in 1882 met Hermann Barske huwde.  

 


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden


Andere publicaties van John Buursink


Probeer de service vrijblijvend

meer dan 6000 genealogen
gingen u voor!