Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Nederland had zo'n 15,4 miljoen inwoners.
27 maart » In Milaan wordt Maurizio Gucci neergeschoten voor zijn kantoor.
10 april » Andre Agassi lost Pete Sampras na 82 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Amerikaan moet die positie na dertig weken weer afstaan aan zijn landgenoot.
21 mei » De International Association of Athletics Federations (IAAF) heft de schorsing van John Ngugi op. De vijfvoudig wereldkampioen veldlopen en voormalig olympisch kampioen op de 5.000 meter werd in 1992 voor vier jaar geschorst, omdat hij weigerde zich te onderwerpen aan een vliegende dopingcontrole.
23 mei » De epidemie van nekkramp die sinds begin 1995 in West-Afrika woedt, heeft al aan vierduizend mensen het leven gekost.
18 juni » Noorwegen wint het tweede WK voetbal voor vrouwen door Duitsland in de finale met 2-0 te verslaan.
30 augustus » In Tokio wordt een voetbalbenefietwedstrijd gespeeld ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Kobe.
Weer 7 augustus 1995
De temperatuur op 7 augustus 1995 lag tussen 15,2 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Er was 1,6 uur zonneschijn (11%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.