Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Nederland had zo'n 15,1 miljoen inwoners.
8 januari » In Kigali protesteren zo'n 30.000 betogers tegen de regering van Rwanda en het eenpartijsysteem.
6 april » De Europese Gemeenschap heft de olie- en de sportboycot tegen Zuid-Afrika op, en staat ook weer wetenschappelijke en culturele contacten toe met het land.
20 april » Zes Britse matrozen raken gewond als hun vliegdekschip tijdens een oefening in de Atlantische Oceaan per ongeluk wordt aangevallen door een eigen toestel.
30 mei » De reguliere treindienst tussen Maastricht en Aken wordt opgeheven.
29 juli » Met de aankomst van 21 vrachtwagens met levensmiddelen in de Bosnische hoofdstad Sarajevo is de lang geplande corridor over land vanaf de Kroatische kuststad Split geopend.
27 september » Kiezers in Togo stemmen in een referendum in met een nieuwe grondwet, die voorziet in een meerpartijenstelsel en dus een einde aan kwart eeuw van militaire dictatuur.
Weer 28 juli 1992
De temperatuur op 28 juli 1992 lag tussen 11,2 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Er was 10,7 uur zonneschijn (68%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.