Van 13 oktober 1956 tot 22 december 1957 was er in Nederland het kabinet Drees III met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
Van 22 december 1957 tot 19 mei 1959 was er in Nederland het kabinet Beel II met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Nederland had zo'n 11,1 miljoen inwoners.
3 februari » Oprichting van de Benelux. Het verdrag tussen België, Nederland en Luxemburg werd getekend in Den Haag.
7 februari » De Nederlandse autofabriek Daf introduceert de personenauto met 'het pientere pookje'.
18 maart » Het Atomium in Brussel wordt voltooid. De enorme uitvergroting van een ijzerkristal moest dienen als de blikvanger op de wereldtentoonstelling (Expo 58) van dat jaar.
17 april » Expo '58 in Brussel opent haar deuren.
21 juli » Zwemster Dawn Fraser uit Australië brengt in Cardiff haar eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag op 1.01,4.
17 september » De eerste aflevering van Pipo de Clown verschijnt op de Nederlandse televisie.
Weer 26 juli 1958
De temperatuur op 26 juli 1958 lag tussen 13,6 °C en 19,9 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 17,1 mm neerslag gedurende 12,0 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.