De temperatuur op 30 augustus 1910 lag tussen 11,8 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 14,8 °C. Er was 0.8 mm neerslag. Er was 6,8 uur zonneschijn (49%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
24 februari » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Malmö FF.
6 mei » George V wordt koning van Groot-Brittannië en Ierland na de dood van zijn vader Eduard VII.
1 juli » Verheffing van het rooms-katholieke bisdom Ispahan (Isfahan) in Fars tot aartsbisdom Ispahan (Latijn).
20 oktober » De RMS Olympic wordt te water gelaten in Belfast, Ierland.
3 december » Demonstratie van de eerste neonlamp, door Georges Claude.
24 december » Op de rede van Vlissingen vindt een aanvaring plaats tussen een Belgisch en een Nederlands stoomschip, 6 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 3 november 1942
De temperatuur op 3 november 1942 lag tussen 5,8 °C en 11,1 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 12,7 mm neerslag gedurende 11,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
22 januari » Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
9 augustus » In het bezette Kiev winnen fabrieksarbeiders een voetbalwedstrijd van een Duits team met 5-3, waarna het Oekraïense elftal door de Duitsers gevangen wordt gezet. De wedstrijd zou later de geschiedenis ingaan als de 'Dodenwedstrijd'.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
23 augustus » De Slag om Stalingrad begint.
3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
2 december » Een team onder leiding van Enrico Fermi slaagt om de eerste nucleaire kernreactie te veroorzaken die zichzelf in stand kan houden (Manhattanproject).
Dag van overlijden 4 mei 1979
De temperatuur op 4 mei 1979 lag tussen -1.5 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 4,1 uur zonneschijn (27%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
22 maart » De Britse ambassadeur Richard Sykes wordt in Den Haag vermoord door IRA-leden.
15 mei » Luchtmachtofficier Jerry Rawlings leidt in Ghana met zes collega's een coup tegen het zittende regime van generaal Fred Akuffo. Drie voormalige Ghanese militaire staatshoofden worden geëxecuteerd.
19 juli » In Nicaragua komt een einde aan de dictatuur van de Somoza-dynastie als een junta van wederopbouw, onder leiding van Daniel Ortega, de macht overneemt.
28 augustus » In Nijmegen klapt een lege passagierstrein op een sneltrein met passagiers op het eenzelfde spoor ter hoogte van de landbouwbuurt. Hierbij vallen in totaal 7 doden.
4 november » De Amerikaanse ambassade in Teheran wordt bezet: het begin van de Iraanse gijzelingscrisis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bert Hogervorst, "Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo)", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/noordwijkerhout-van-toen/I51150.php : benaderd 17 april 2025), "Antonius Hendrikus "Antoon" van Denzen (1910-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.