1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
30 juli » De arts John Harvey Kellogg ontdekt bij toeval de cornflake.
25 oktober » Johanna ter Meulen en suikerraffinadeur Willem Spakler richten in Amsterdam de filantropische Woningmaatschappij Oud-Amsterdam NV op.
10 december » In Parijs wordt een verdrag getekend waarmee officieel een einde komt aan de oorlog tussen Spanje en de Verenigde Staten.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
Trouwdag 11 oktober 1923
De temperatuur op 11 oktober 1923 lag tussen 6,4 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was 8,4 mm neerslag. Er was 1,2 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 maart » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Villarreal CF.
13 mei » Zaligverklaring van Robertus Bellarminus (1542-1621), Italiaans theoloog en kardinaal.
23 mei » Oprichting van Sabena, de nationale luchtvaartmaatschappij van België.
13 juli » In de heuvels boven Los Angeles worden de vijftien meter hoge letters 'Hollywoodland' geplaatst. Deze reclame-uiting van een projectontwikkelaar groeide uit tot een symbool voor de glamourstad Hollywood. Eind jaren 40 verdwenen de laatste vier letters.
21 juli » In Nederland begint de HDO, de voorloper van de AVRO, met radio-uitzendingen.
6 oktober » In Vught wordt de Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club MOP opgericht.
Dag van overlijden 19 april 1980
De temperatuur op 19 april 1980 lag tussen 1,3 °C en 9,6 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (25%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
22 januari » In de Sovjet-Unie wordt atoomgeleerde en Nobelprijswinnaar Andrej Sacharov gearresteerd. Hij wordt later verbannen naar Gorki.
29 februari » Een pand in de Vondelstraat in Amsterdam wordt na ontruiming opnieuw gekraakt waarna de eerste krakersrellen uitbreken.
18 mei » Een uitbarsting van de vulkaan Mount Saint Helens kost 57 mensen het leven.
27 juni » Een Italiaanse DC-9 met 81 inzittenden verongelukt boven de Tyrreense Zee; 17 jaar later blijkt de oorzaak een NAVO-raket te zijn.
14 augustus » Op de Poolse Lenin-scheepswerf begint de staking die voor velen als het begin van de val van het communisme in het Oostblok gezien wordt en leidt tot de oprichting van Solidarność. Lech Wałęsa is de aanvoerder van stakingen in Gdańsk.
25 september » De later met een Gouden Kalf bekroonde film Het teken van het beest van regisseur Pieter Verhoeff gaat in première.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bert Hogervorst, "Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo)", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/noordwijkerhout-van-toen/I39346.php : benaderd 22 april 2025), "Antonius "Toon" Smit (1898-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.