De temperatuur op 31 augustus 1787 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
11 januari » William Herschel ontdekt de eerste twee manen van Uranus: Oberon en Titania.
13 mei » Kapitein Arthur Phillip verlaat de haven van Portsmouth in Engeland met elf schepen vol veroordeelde criminelen om een strafkolonie in Australië te stichten.
18 mei » Productie van het eerste gegraveerde glas, in Toulouse
17 september » De eerste constitutie van de Verenigde Staten wordt ondertekend.
7 december » Delaware ratificeert als eerste staat de grondwet van de Verenigde Staten.
12 december » Pennsylvania ratificeert als tweede staat de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika.
Trouwdag 7 april 1813
De temperatuur op 7 april 1813 lag rond de 10,0 °C. Er was 26 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
4 maart » James Madison wordt beëdigd voor een tweede termijn als 4e president van de Verenigde Staten
16 maart » Pruisen verklaart Napoleon de oorlog.
29 april » Rubber wordt gepatenteerd.
1 mei » In Den Haag wordt Adriana Bouwman door middel van de guillotine onthoofd: de tweede en tevens laatste executie op deze wijze in Den Haag
13 november » De acteur Frederikus Adrianus Rosenveldt wordt door de Franse politie gearresteerd nadat hij op het toneel "Vivat Oranje!" heeft geroepen. Hij wordt in gevangenschap naar Frankrijk afgevoerd.
30 november » De latere Willem I der Nederlanden zet na achttien jaar weer voet op Nederlandse bodem, op het strand van Scheveningen.
Dag van overlijden 20 december 1869
De temperatuur op 20 december 1869 lag rond de 6,9 °C. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
6 april » Eerste octrooi op een plastic: celluloid.
10 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Religieuzen van Sint Vincentius a Paolo door paus Pius IX.
15 juni » John Wesley Hyatt Jr. en zijn broer Isaiah vinden celluloid uit
17 november » In Egypte wordt het Suezkanaal geopend.
22 november » In Dumbarton, Schotland wordt de klipper Cutty Sark te water gelaten. Het was een van de laatste klippers, en het is de enige klipper die nog bestaat.
8 december » Paus Pius IX opent het Eerste Vaticaans Concilie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Henri Frebault, "Noblesse Européenne - European Nobility", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/noblesse-europeenne/I402433.php : benaderd 6 december 2024), ""Louise" Julie Adélaïde de Cremoux (1787-1869)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.