Nieuws » Akten gemeentearchief Venray gevonden via Scans zoeken service

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineDe Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Deze zeer succesvolle dienst is weer uitgebreid met een archief: het gemeentearchief van Venray!

Gemeentearchief Venray stelt via de website van RooyNet belangrijke persoonsgegevens en scans ter beschikking. Het gaat hierbij om de Burgelijke Stand (dus geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten) van Venray, Oirlo, Meerlo en Wansum en enkele Doop-, trouw- en begraafboeken van Venray en Oirlo. De index op de BS-akten van Meerlo is nog deels in bewerking door vrijwilligers. Alhoewel de BS-akten ook in via FamilySearch zijn te vinden zijn deze akten geïndexeerd en dus doorzoekbaar op naam (en type akte en periode).

Een voorbeeld. In de publicatie Genealogie Derikx Janssen Rutten door W. Janssen komt een Agnes Derikx voor, zij is in Venray overleden op 30 augustus 1835. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar overlijdensakte bij het gemeentearchief van Venray. De akte kunt u gratis inzien en downloaden!

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 15 december 2011 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.