Nieuws » DTB- en BS-registers Waterlands Archief gevonden via Scans zoeken

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Deze service is nu uitgebreid met de scans van de DTB en Burgerlijkse Stand registers van het Waterlands Archief!

Het Waterlands Archief biedt via haar website diverse bronnen van de Noordhollandse plaatsen Beets, Broek in Waterland, Edam, Ilpendam, Jisp, Kwadijk, Landsmeer, Marken, Marken, Middelie, Monnickendam, Oosthuizen, Purmerend, Volendam, Warder en Wormer. Let wel: het bevolkingsregister en notarieel archief is geïndexeerd op naam, de DTB- en BS-boeken nog niet, u zult dus zelf digitaal door het register moeten bladeren om de juiste inschrijving te vinden.

Een voorbeeld. In de publicatie Genealogie Van Bommel-Van Essen van J.L. van Bommel komt een Andries Bouke Salm voor die in 1955 in Purmerend is overleden. Via de Scans zoeken service wordt de suggestie gegeven om te kijken in het Burgerlijke Stand register, overlijdens van 1955. Na wat bladeren wordt op pagina 32 van dit register overlijdensakte 109 gevonden!

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 20 januari 2014 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.