Nieuws » Online aktes Streekarchief Bommelwaard via Scans zoeken service

Streekarchief Bommelerwaard biedt via haar digitale studiezaal scans en indexen op diverse genealogische bronnen als akten van de burgelijke stand en DTB-registers die betrekking hebben op de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en de kernen binnen deze gemeenten (*). Hierbij biedt het streekarchief via haar website http://www.streekarchiefbommelerwaard.nl/ ook de mogelijkheid om de scans te downloaden!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in het Streekarchief Bommelerwaard kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers en Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof, Gemeentearchief Roosendaal en het Brabants Historisch Informatie Centrum is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Genealogie Ploegman komt een Frederik Diepenhorst voor die in 1846 is overleden in Zaltbommel. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van het Streekarchief Bommelwaard waarna doorgeklikt kan worden naar het juiste resultaat. Het streekarchief biedt de mogelijkheid om de akte in te zien en op te slaan op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

(*) De Bommelerwaard is gelegen in het Gelders rivierengebied. De streek wordt omsloten door de rivieren Waal en Maas. Sinds 1999 telt de streek twee gemeenten: Zaltbommel en Maasdriel. De gemeente Zaltbommel omvat de kernen Zaltbommel, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel, Aalst, Poederoijen, Nederhemert (Noord & Zuid), Bern, Delwijnen, Kerkwijk en Bruchem. De gemeente Maasdriel omvat de kernen Well (met de buurtschappen Wellseind en Slijkwell), Ammerzoden, Wordragen, Hedel, Velddriel, Hoenzadriel, Kerkdriel, Alem, Rossum, Hurwenen en Heerewaarden.

Creative Commons Licence 31 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.