Nieuws » Scans burgerlijkse stand Stadsarchief Enschede zo gevonden!

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Deze zeer succesvolle dienst is weer uitgebreid met een archief: Stadsarchief Enschede!

Logo Stadsarchief EnschedeVia de website van Stadsarchief Enschede kunt u de akten van de burgerlijke stand raadplegen. De vrijwilligers van het Stadsarchief werken al jaren aan de ontsluiting van deze akten door naamsindexen. De indexen kunt u in gedukte vorm raadplegen in de leeszaal van het Stadsarchief. In 2011 is het Stadsarchief begonnen om alle akten te digitaliseren en de scans te linken aan de geïndexeerde beschrijvingen. Op dit moment zijn de overlijdensakten Enschede 1811-1900 en de geboorteakten Lonneker 1811-1880 geïndexeerd, gecontroleerd en op internet te raadplegen.

Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Berendsen en Flinkers door Geert Berendsen komt een Geertruida Teussink voor, zij is geboren op 18 april 1838 in Lonneker. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar geboorteakte bij het Stadsarchief Enschede. De aktes kunt u gratis inzien, kopieën kunt u bestellen.

zorg dat de afbeeldingen getoond mogen wordenScans zoeken is een service van Genealogie Online die met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 1 februari 2013 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.