Nieuws » Vlaamse akten Burgerlijke stand geboden door Stadsarchief Aalst

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Om ook het onderzoek in België te ondersteunen is nu de eerste Vlaamse bron met online scans toegevoegd: Stadsarchief Aalst!

Het Stadsarchief Aalst (Oost-Vlaanderen) biedt via haar website de akten van de Burgelijke Stand van de gemeenten Aalst, Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel, Nieuwerkerken. Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Kruijer-Sloot door I. Mollaert komt een Maria Theresia Tas die is overleden in Baargemen. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar overlijdensakte, deze is direct (gratis) in te zien.

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Kent u nog archieven die via haar website scans aanbieden van de Burgelijke Stand en/of Doop-, Trouw- en Begraafregister laat het dan weten via een reactie op het Scans zoeken bericht het Stamboom Forum!

Creative Commons Licence 21 december 2011 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.