Nieuws » Toegevoegd aan Scans zoeken service: het Markiezenhof

Historisch centrum het Markiezenhof biedt via haar website diverse genealogische bronnen van Bergen op Zoom, Dinteloord, Halsteren, Huijbergen, Nieuw-Vossemeer, Ossendrecht, Putte, Steenbergen en Woensdrecht. Een deel van het digitale materiaal kan doorzocht worden op naam, het andere deel is doorbladerbaar, beide typen bieden downloadbare scans.

Genealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in het Markiezenhof kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers, Burgerlijke Stand Zederik en het Regionaal Archief Tilburg is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineEen voorbeeld: in Stamboom Schuurman komt een Dirk Schuurman voor die in 1908 te Bergen op Zoom is overleden. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van het Markiezenhof. In dit geval de overlijdensregisters van Bergen op Zoom, waar het jaar 1908 opgezocht dient te worden waarna in deze jaargang gebladerd kan worden naar de juiste datum. Het Markiezenhof biedt de mogelijkheid om de akte in te zien en op te slaan op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 27 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.