Nieuws » Scans zoeken service kent ook het Regionaal Archief Tilburg

Regionaal Archief Tilburg biedt op haar website digitale informatie met betrekking tot (onder andere) doop-, trouw- en begraafboeken (DTB) en de geboorten-, huwelijks- en overlijdensregisters van de burgerlijke stand (BS). Hierbij biedt het Regionaal Archief Tilbug ook de mogelijkheid om de scans te downloaden! Het betreft, in alfabetische volgende, de plaatsen Alphen en Riel, Baarle-Nassau, Berkel-Enschot, Chaam, Diessen, Dongen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, 's Gravenmoer, Hilvarenbeek, Hooge en Lage Zwaluwe, Loon op Zand, Made en Drimmelen, Moergestel, Oisterwijk, Oosterhout, Raamsdonk, Terheijden, Tilburg en Udenhout.

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in het Regionaal Archief Tilburg kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers en Burgerlijke Stand Zederik, is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Genealogie Rongen komt een Adriaan Van Schendel voor die in 1854 is geboren in Hooge en Lage Zwaluwe. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van het Regionaal Archief Tilburg waarna doorgeklikt kan worden naar het juiste resultaat. Het Regionaal Archief Tilburg biedt de mogelijkheid om de akte in te zien en op te slaan op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 26 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.