genealogieonline

Nieuws » 8ste bron Scans zoeken service: Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg

Het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg is een in 1959 gestart samenwerkingsverband dat de archieven beheert van de gemeenten Angerlo, Didam, Doesburg, Duiven, Rijnwaarden, Wehl, Westervoort en Zevenaar. Onlangs werden downloadbare scans van diverse overlijdens en geboorteakten van de burgerlijke stand gekoppeld aan de namen van de online index.

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in het Markiezenhof kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers, Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg en het Markiezenhof, is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Stamboom Van Ginneken komt een Wilhelmus Johannes Koenders voor die in 1894 te Wehl is geboren. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van Liemers Verleden. Na het selecteren van de juiste persoon in de resultaten kan de akte ingezien worden. Het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg biedt de mogelijkheid om de akte in te zien en op te slaan op de eigen computer (in PDF formaat) zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.


Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Genealogie nieuws