Nieuws » Akten BS Regionaal Archief Leiden gevonden en te koppelen

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Deze zeer succesvolle dienst is weer uitgebreid met een archief: Regionaal Archief Leiden (RAL). Het RAL stelt via hun website scans van de Burgelijke Stand (BS) beschikbaar. Het gaat hierbij om geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten van Leiden, Warmond, Leiderdorp, Zoeterwoude, Noordwijk, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout en Hillegom.

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineEen voorbeeld. In de publicatie Genealogie Rongen van Loed Rongen komt een Anna Jacoba Boelhouwer voor, zij is overleden op 4 februari 1824 te Leiden. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar overlijdensakte. Het resultaat op Archief Leiden leidt naar, in dit geval, het juiste register waarbinnen naar de akte gebladerd kan worden (akte nr. 85 op de 23e 'bladzijde').

Nog niet elke zoekopdracht op de website van het RAL op naam leidt tot direct een BS akte, de meeste leiden naar een register. Maar hierin komt wel verandering en u kunt daarbij helpen! Via de website Velehanden.nl kunt u meehelpen in het Missing Links project van het RAL. Het doel van dit project is om de door vele vrijwilligers gemaakte index te koppelen aan de exacte afbeelding uit een register. Nadat namen aan akten zijn gekoppeld zal er op de website van Archief Leiden naast de 'Inzien register' ook de knop 'Inzien akte' verschijnen, zodat direct de juiste akte in beeld komt. Dit koppelen kunt u op Velehanden.nl heel eenvoudig via uw webbrowser uitvoeren als vrijwilliger. Dit vrijwilligerswerk levert u ook nog eens punten op dit u in de webwinkel van het RAL kunt besteden, bijvoorbeeld om een hoge resolutie akte uit de BS te kopen.

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 25 juni 2012 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.