Nieuws » RHC Alkmaar en GA Wassenaar opgenomen in Scans zoeken service

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineDe Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Deze zeer succesvolle dienst is weer uitgebreid met twee archiefinstellingen: het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar en het gemeentearchief van Wassenaar!

Het Regionaal Archief (Alkmaar) is een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in Noord-Kennemerland, westelijk West-Friesland en de Kop van Noord-Holland en biedt via haar website onder andere genealogische informatie uit DTB, Burgelijke Stand en Bevolkingsregisters. Een (groeiend) deel van deze informatie is te doorzoeken op naam. Van een (groeiend) deel is ook online (gratis) een scan in te zien en te downloaden. Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Kruijer-Sloot door Paulus Kruijer komt een Aafje Grin voor. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar overlijdensakte bij Archief Alkmaar.

Een andere online bron met scans die door gebruikers is getipt is het gemeentearchief van Wassenaar. Deeze website geeft toegang tot een collectie van beelddocumenten en kranten (met scans van de Wassenaarsche Courant en Het Wassenaars Nieuwsblad/De Morgenpost) en ook akten van de Burgerlijke Stand. Dit laatste deel is nu opgenomen in de Scans zoeken service zodat stamboomonderzoekers met voorouders in Wassenaar persoonlijke suggesties krijgen omtrent geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten. Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Van Rijn door Jos van Rijn komt een Abraham van Veen voor. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent zijn geboorteakte bij het gemeentearchief van Wassenaar.

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 28 november 2011 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.