genealogieonline

Nieuws » Video lezing Genealogie Online beschikbaar

Op zaterdag 28 februari 2015 gaf Bob Coret - tijdens een landelijke bijeenkomst van hcc!genealogie - een lezing over Genealogie Online. De lezing is opgenomen en online beschikbaar gesteld door hcc!genealogie.

U kunt de lezing gewoon via uw browser bekijken. U ziet hierbij aan de linkerkant de video opname (uiteraard met geluid) en aan de rechterkant de vertoonde presentatie (deze is ook beschikbaar als PDF download).


Genealogie Online webinar - Bob Coret


Over Genealogie Online

Genealogie Online

Genealogie Online maakt het mogelijk om heel eenvoudig genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet te publiceren. Door publicatie op Internet worden uw gegevens gevonden door familieleden, kennissen, naamgenoten en andere stamboomonderzoekers, wat vaak leidt tot feedback van hun kant in de vorm van aanvullende gegevens en afbeeldingen of correcties en contact met verre familieleden.

Binnen een publicatie wordt er voor elke persoon een pagina gemaakt met de persoonlijke gegevens, afbeeldingen, bronnen, voorouders en nakomelingen, een tijdbalk en aanvullende contextuele informatie over bijvoorbeeld de geboorte of huwelijksdatum. Ook kunnen er kwartierstaten, stambomen en stamreeksen worden gemaakt die zowel tekstueel als grafisch worden weergegeven.

De kwaliteit van de genealogische gegevens worden gecontroleerd, een huwelijk voor de geboorte of een kind na overlijden levert een zichtbare waarschuwing voor zowel de auteur als bezoekers van de publicatie. Ook plaatsnamen worden gecontroleerd, zodat deze op kaarten als Google Maps kunnen worden geprojecteerd.

Genealogie Online is meer dan alleen een publicatie platform. Het biedt ook hulp in het zoeken naar bronmateriaal. Op basis van uw gegevens worden er suggesties gegevens voor online scans bij archieven en FamilySearch, foto’s van grafzerken en binnenkort ook suggesties bij MyHeritage.

Genealogie Online bevat meer dan 30 miljoen personen in bijna 7 duizend publicaties. Al deze publicaties worden frequent "tegen elkaar aan gehouden" zodat er mogelijke aanknopingspunten tussen publicaties gevonden worden. Hierdoor kunt u in contact treden met andere stamboomonderzoekers om gegevens uit te wisselen en/of samen te werken aan onderzoek.


Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Genealogie nieuws