Nieuws » Scans DrenLias nu ook vindbaar via Genealogie Online

DrenLias is de database van het Drents Archief voor onderzoek naar Drentse personen. De webite http://www.drenlias.nl/ biedt onder andere toegang tot de Burgerlijke Stand (BS), doop- en trouwgegevens (DTB) van de diverse Drentse kerspelen (dat zijn kerkelijke gemeenten), notarisakten en successiememories. Van de geboorteakten (1811-1902) van Diever, de overlijdensakten (1943-1952) en huwelijksakten (1923-1932) van Drenthe (*) zijn ook scans beschikbaar!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in DrenLias kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers en Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof, Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg, Gemeentearchief Roosendaal, Brabants Historisch Informatie Centrum, Streekarchief Bommelwaard, Archief Almelo, Stadsarchief 's-Hertogenbosch en Gemeentearchief Delft is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie. Over de werking van Scans zoeken is een korte video beschikbaar.

Een voorbeeld: in Stamboom Waslander komt een Henderika Willemke Waslander voor die in 1952 is overleden in Assen. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de DrenLias website waarna doorgeklikt kan worden naar het juiste resultaat vanwaar de scan ingezien kan worden. De akte kan ingezien en opgeslagen worden (rechtermuis toets: Afbeelding opslaan als) op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

(*) Van de volgende plaatsen wordt informatie geboden: Anloo, Assen, Beilen, Borger, Coevorden, Dalen, Diever, Dwingeloo, Eelde, Emmen, Gasselte, Gieten, Havelte, Hoogeveen, Meppel, Nijeveen, Norg, Odoorn, Oosterhesselen, Peize, Roden, Rolde, Ruinen, Ruinerwold, Schoonebeek, Sleen, Smilde, Vledder, Vries, Westerbork, De Wijk, Zuidlaren, Zuidwolde en Zweeloo.

Creative Commons Licence 16 augustus 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.