genealogieonline

Nieuws » MyHeritage Record Matches en Smart Matches op Genealogie Online

Op 13 november 2014 heeft MyHeritage twee samenwerkingsverbanden en een nationale televisie reclame campagne aangekondigd, waarmee ze hun Nederlandse positie willen versterken. Uit het persbericht: "Door de strategische samenwerkingen met Aldfaer en Coret Genealogie willen wij de Nederlandse stamboomonderzoekers helpen hun familieonderzoek te verbeteren. Via een naadloze productintegratie zullen de diensten gebruikmaken van de technologieën van MyHeritage."

Deze samenwerking betekent aanvullende functionaliteit voor Genealogie Online gebruikers!

Als stamboomonderzoekers hun gegevens op Genealogie Online publiceren worden er ook suggesties gegeven voor online scans bij Nederlandse archieven en foto's van Nederlandse graven. Deze service heet Scans zoeken. De inhoud van de stamboom wordt ook vergeleken met de bijna 7 duizend stambomen op Genealogie Online om overeenkomsten te vinden, deze service heet Aanknopingspunten.

MyHeritage biedt soortgelijke functionaliteit, maar dan op een grotere, internationale schaal. MyHeritage Smart Matching zoekt naar overeenkomsten in de 27 miljoen stambomen op MyHeritage. MyHeritage Record Matching biedt belangrijke aanvullende informatie vanuit miljarden historische documenten, waarmee de stamboom aangevuld kan worden. Als u uw genealogische gegevens op Genealogie Online publiceert krijgt u - in de nabije toekomst - ook MyHeritage Record Matches en Smart Matches!

Als onderdeel van het samenwerkingsverband tussen Coret Genealogie en MyHeritage, is het Genealogie Online toegestaan om bij MyHeritage te controleren of er Records Matches en/of Smart Matches zijn voor personen uit gepubliceerde stambomen. Als Genealogie Online een GEDCOM bestand verwerkt om te publiceren, zal het voor elke persoon binnen dit bestand een verzoek doen bij MyHeritage. MyHeritage kijkt naar de informatie en probeert er matches voor te vinden in hun enorme databases. De informatie wordt niet opgeslagen door MyHeritage, Genealogie Online slaat het antwoord van MyHeritage wel op, zoals het aantal Record Matches en/of Smart Matches. Wellicht ten overvloede: MyHeritage slaat uw stamboomgegevens niet op, Genealogie Online deelt geen GEDCOM bestanden met derden!

Genealogie Online - MyHeritage MatchGenealogie Online - MyHeritage matchesAls er Record Matches en/of Smart Matches zijn gevonden dan wordt de auteur hiervan via e-mail op de hoogte gesteld. Een link wordt toegevoegd aan de startpagina van de publicatie, in het Connectie blok, die leidt naar een nieuwe pagina die alle personen opsomt waar matches voor zijn gevonden. Deze lijst is gesorteerd op de meerwaarde die de matches bieden qua informatie. Een speciaal MyHeritage icoontje wordt zichtbaar gemaakt op de persoonspagina’s om aan te geven dat er Records Matches en/of Smart Matches zijn.

Als er matches zijn dan wordt er ook getoond wat voor soort matches het betreft en welke aanvullende informatie via de matches beschikbaar zijn. Matches kunnen ook documenten en foto’s bevatten. Het MyHeritage icoontje linkt naar de MyHeritage website waar de matches staan opgesomd. Sommige matches zijn gratis in te zien, voor sommige heeft u data abonnement van MyHeritage nodig.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een match (en de aanvullende informatie) op MyHeritage met een gepubliceerde persoon op Genealogie Online:

Genealogie Online - MyHeritage matches


Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Genealogie nieuws