Nieuws » Scans huwelijksakten Haarlem via Genealogie Online

In de Digitale Stamboom Haarlem kunt u zoeken in de burgerlijke stand van de Aalsmeer, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Uithoorn, Velsen en Zandvoort en de voormalige gemeenten Bennebroek, Berkenrode, Houtrijk en Polanen, Schoten, Spaarndam, Spaarnwoude, Thamen, Wijk aan Zee en Duin en Zuid-Schalkwijk. Via http://haarlem.digitalestamboom.nl/ biedt het Noord-Hollands Archief ook de mogelijkheid om scans van de huwelijksakten van Haarlem (1812-1922) in te zien en te downloaden.

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans van deze huwelijksakten die u bij Digitale Stamboom Haarlem kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers en Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof, Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg, Gemeentearchief Roosendaal, Brabants Historisch Informatie Centrum, Streekarchief Bommelwaard, Archief Almelo, Stadsarchief 's-Hertogenbosch, Gemeentearchief Delft, DrenLias, Gemeente Hengelo, gemeentearchief Schouwen-Duiveland en Digitale Stamboom Rotterdam is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie. Over de werking van Scans zoeken is een korte video beschikbaar.

Een voorbeeld: in Stamboom Boerstra komen Anthoni Albert Lablans en Anna Maria van den Berg voor die in 1883 zijn getrouwd in Haarlem. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van de Digitale Stamboom Haarlem waarna doorgeklikt kan worden naar het juiste resultaat van waar de scan ingezien, gedownload en besteld kan worden.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 21 augustus 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.