genealogieonline

Genealogie Oosterbroek (Veluwe)

Foto van Aat Oosterbroek

De publicatie Genealogie Oosterbroek (Veluwe) is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 1.300 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 1.005 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


Deze genealogie bestaat uit 2 hoofdtakken t.w. de nakomelingen van Aert Hendriks Oosterbroek (zwaartepunt Hattem) en die van zijn broer Heimen Hendriks Oosterbroek (zwaartepunt Epe/Oene). De herkomst van de naam van deze families blijft, ondanks intensief speurwerk, onduidelijk. Vermoedelijk is het een veld- of boerderijnaam in de omgeving van Vaassen of Epe. In de registers van de Liberale Gift (1748-1749) van Vaassen is bij enkele (niet verwante) personen aangetekend dat zij afkomstig waren uit het Oosterbroek

Er zijn nog enkele andere (deels uitgestorven) families Oosterbroek, overwegend afkomstig uit Gelderland en Overijssel. Zij zijn afzonderlijk gepubliceerd op Genealogie Online. Er zijn geen verwantschappen gebleken tussen die andere families en de hier behandelde en tussen de andere families onderling.

Bij het samenstellen van deze genealogie is dankbaar gebruik gemaakt van gegevens verstrekt door diverse personen, waarvan in het bijzonder genoemd dienen te worden: J.D. Oosterbroek, H.R. Oosterbroek, R. Oosterbroek, J.J. Tanke-Oosterbroek, A v.d. Velden en H. A. Onclin.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Aat Oosterbroek

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Aat OosterbroekProbeer de service vrijblijvend

meer dan 6000 genealogen
gingen u voor!