genealogieonline

Nakomelingen Gerrit Aelbertse van Die(je)n

Foto van Aat Oosterbroek

De publicatie Nakomelingen Gerrit Aelbertse van Die(je)n is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 298 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 18 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


Deze fragment-genealogie is een bijproduct van een kwartierstaat. Geleidelijk zijn ook diverse (maar niet alle) takken die niet in de kwartierstaat voorkomen verder uitgewerkt.
De familienaam kent talrijke spellingsvarianten, de belangrijkste zijn (in alfabetische volgorde): van Die, van Dieën, van Dieje, van Diejen, van Dien, van Dijen. Vermoedelijk is de naam oorspronkelijk van Dieden geweest; deze naam wordt in de 15e eeuw al in Zaltbommel aangetroffen.
De familie was vanaf de oudst bekende generaties gereformeerd, maar rond zijn huwelijk met een RK meisje in 1807 is Filip van Diejen overgegaan naar de RK kerk. Hieruit is een omvangrijke RK tak ontstaan, terwijl de andere takken protestants bleven.
Er bestaan meerdere families van Diejen, waartussen tot dusverre geen verwantschap kon worden aangetoond.
Bij het samenstellen van deze genealogie is dankbaar gebruik gemaakt van gegevens verstrekt door diverse personen, waarvan in het bijzonder genoemd dienen te worden (in alfabetische volgorde): C.A.M. van Dieteren- van Diejen, P. van Mook, J. van Rouwendal- van Die, B. van Os en J. Thien.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!