De temperatuur op 7 juni 1879 lag rond de 17,8 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 77%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 7 mei 1907
De temperatuur op 7 mei 1907 lag tussen 8,1 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 3,0 mm neerslag. Er was 4,0 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
3 mei » Oprichting van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe SK.
12 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Betis uit de stad Sevilla.
17 oktober » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub Atalanta Bergamo.
19 oktober » Het eerste nummer van het links-radicale dagblad De Tribune verschijnt.
6 november » Koets raakt bij dichte mist in het Hoendiep nabij Hoogkerk, 5 doden t.w. oud-commissaris Johan Æmilius Abraham van Panhuys, zoon Hobbe (burgemeester van Leek), hun echtgenotes en huisknecht.
13 november » De Franse fietsenmaker Paul Cornu maakt de eerste helikoptervlucht ter wereld.
Dag van overlijden 25 juni 1969
De temperatuur op 25 juni 1969 lag tussen 13,0 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
10 maart » James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King, wordt veroordeeld tot 99 jaar gevangenisstraf.
15 juni » Georges Pompidou wordt gekozen tot president van Frankrijk.
28 juni » De Stonewall-rellen in New York zijn de aanleiding tot het ontstaan van de homorechtenbeweging.
5 juli » Op Curaçao wordt de radicale socialistische partij Frente Obrero Liberashon opgericht.
19 augustus » De Surinaamse militaire grenspost te Tigri aan de Corantijnrivier wordt middels een truck met geweld overgenomen door Guyanese militairen. Sindsdien is het "betwist gebied" gelegen tussen de Boven Corantijn- en de Coeroenirivier in handen van de Guyanezen.
13 oktober » Sovjet-atleet Anatoli Bondartsjoek scherpt in Rivne zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (74,68 meter) van Romuald Klim aan tot 75,48 meter.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kristi Hancock, "Myers-Hancock Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/myers-hancock-family-tree/P766.php : benaderd 14 mei 2025), "Catharina Ann Kate HUSTEDDE (1879-1969)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.