genealogieonline

Meurs of Tilburg, Noord Brabant, Netherlands » Maria Cattarina Marantelli (1856-????)

Persoonlijke gegevens Maria Cattarina Marantelli 


Voorouders (en nakomelingen) van Maria Cattarina Marantelli

Maria Sartori
1831-????

Maria Cattarina Marantelli
1856-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maria Cattarina Marantelli?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Maria Cattarina Marantelli

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen

Over de familienaam Marantelli


Historische context


 • De temperatuur op 1 september 1856 lag rond de 16,4 °C. Er was 5 mm neerslag. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
 • Van 1 juli 1856 tot 18 maart 1858 was er in Nederland het kabinet Van der Brugghen met als eerste minister Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant).
 • In het jaar 1856: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
  • Frankrijk verkrijgt de Italiaanse gebieden Savoye en Nice.
  • 30 maart - De Vrede van Parijs maakt een einde aan de Krimoorlog. Het Osmaanse Rijk herkrijgt zijn oude omvang.
  • 8 mei - In Antwerpen wordt voor de laatste keer een misdadiger van gemeen recht (Francis Kol) geguillotineerd.
  • Bij internationaal verdrag wordt de kaapvaart verboden.

Ook geboren op 1 september

Bron: Wikipedia