De temperatuur op 16 februari 1976 lag tussen -2.2 °C en 2,0 °C. Er was 2,2 uur zonneschijn (22%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
3 januari » Een uitzonderlijk zware storm raast over West-Europa: langs de hele Noordzeekust heerst de alarmtoestand. De toren van de Bonifatiuskerk te Leeuwarden waait eraf. In de Belgische provincie Antwerpen zijn er zware overstromingen, onder andere in Ruisbroek.
13 mei » Ontslag van de Italiaan Angelo Felici als nuntius in Nederland en benoeming van de Ier John Gordon tot zijn opvolger.
21 juni » Zwemmer Brian Goodell verbetert in Long Beach het wereldrecord op de 1500 meter vrije slag tot 15.06,66. Het oude record (15.10,89) stond sinds 27 februari 1976 op naam van Stephen Holland.
26 juni » De CN Tower wordt geopend in Toronto.
28 juli » Alle zes miljoen inwoners van Peking verblijven dagenlang op straat na zeer zware aardbevingen, die het noordoosten van China treffen en het leven eisen van 240.000 mensen.
25 augustus » Harm Wiersma wordt wereldkampioen dammen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Denis O'Riordan And Peter Meurs, "Meurs of Tilburg, Noord Brabant, Netherlands", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/meurs-of-tilburg-noord-brabant-netherlands/I13732.php : benaderd 25 maart 2025), "Bernard Alsop (1896-1976)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.