De temperatuur op 20 oktober 1879 lag rond de 9,2 °C. Er was 3 mm neerslag. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 30 oktober 1917
De temperatuur op 30 oktober 1917 lag tussen 1,2 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 1,0 mm neerslag. Er was 4,2 uur zonneschijn (43%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
2 maart » Gedwongen aftreden van tsaar Nicolaas II van Rusland.
5 maart » Woodrow Wilson wordt beëdigd voor een tweede termijn als President van de Verenigde Staten
8 maart » De VS grijpen in op Cuba als steun aan president Mario Garcia Menocal tegen opstandelingen van de liberale partij
15 april » Eerste uitgave van het tijdschrift Forbes ligt in de kiosk.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
20 december » Oprichting van de Tsjeka, een Russische geheime dienst.
Dag van overlijden 2 september 1954
De temperatuur op 2 september 1954 lag tussen 14,9 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 18,2 °C. Er was 4,8 uur zonneschijn (35%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
11 april » Uitgeroepen tot de saaiste en minst nieuwswaardige dag van de 20e eeuw.
29 mei » Start van de allereerste Bilderberg-conferentie, die op initiatief van prins Bernhard plaatsvindt in hotel De Bilderberg in de bossen van Oosterbeek bij Arnhem.
5 juni » Encycliek Ecclesiae Fastos van Paus Pius XII over Sint Bonifatius.
6 juni » Standard Luik wint voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische voetbalbeker door RC Mechelen KM in de finale met 3-1 te verslaan.
21 juli » Door topoverleg in Genève wordt Vietnam verdeeld in Noord- en Zuid-Vietnam.
18 december » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Deportes Tolima.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Reid McMahon, "McMahon/Trahan Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mcmahon-trahan-family-tree/I63.php : benaderd 14 mei 2025), "Rose Remillard (1879-1954)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.