De temperatuur op 23 mei 1935 lag tussen 9,8 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 2,6 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
8 januari » Arthur Cobb Hardy krijgt octrooi op de spectrofotometer.
11 januari » Amelia Earhart vliegt als eerste solo over de Grote Oceaan.
26 februari » In Daventry in het Verenigd Koninkrijk, demonstreert Robert Watson-Watt de eerste radar.
2 maart » Koning Rama VII van Thailand treedt af ten gunste van zijn neef Rama VIII.
3 maart » Willem Kloos ontvangt een eredoctoraat aan de Universiteit van Amsterdam.
3 oktober » Het Italiaanse leger van dictator Mussolini valt het keizerrijk van Haile Selassie, Abessinië, binnen.
Trouwdag 5 februari 1957
De temperatuur op 5 februari 1957 lag tussen 8,1 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (14%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
26 januari » Première van de opera Dialogues des carmélites van Francis Poulenc in het Teatro alla Scala in Milaan.
25 april » AFC Ajax neemt Johan Cruijff aan als lid. Een proefwedstrijd hoeft hij niet te spelen. Jeugdtrainer Jany van der Veen heeft hem in Betondorp in Amsterdam-Oost op straat zien voetballen en weet genoeg.
16 mei » Encycliek Invicti Athletae van Paus Pius XII over de Heilige Andrea Bobola.
4 oktober » Lancering Spoetnik I; begin van de space race.
14 oktober » In Valencia (Spanje) stroomt de rivier Turia over waardoor het oude centrum van de stad zwaar wordt getroffen. Als gevolg van deze ramp komen meer dan 400 personen om het leven.
3 november » Lancering van Russische kunstmaan Spoetnik 2 met aan boord de hond Laika.
Dag van overlijden 28 mei 1996
De temperatuur op 28 mei 1996 lag tussen 6,4 °C en 15,5 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 10,7 uur zonneschijn (66%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
10 februari » Schaakcomputer Deep Blue verslaat de Rus Garri Kasparov voor de eerste keer.
18 april » 18 toeristen worden gedood en 15 gewond bij een bomaanslag bij de piramides van Gizeh.
5 mei » Tsjechië verovert in de Wiener Stadthalle in Oostenrijkse hoofdstad Wenen voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel in het ijshockey door in de finale Canada met 4-2 te verslaan.
12 mei » Zaligverklaring van Alfredo Ildefonso Schuster (1880-1954), Italiaans kardinaal-aartsbisschop van Milaan, door Paus Johannes Paulus II.
19 mei » De hockeysters van HGC winnen de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse door titelverdediger Kampong met 1-0 te verslaan in het tweede duel uit de finale van de play-offs.
14 oktober » Atletiektrainer en oud-sprinter Achmed de Kom is door de KNAU geroyeerd als lid, omdat hij atleten verplicht bepaalde omstreden voedingsmiddelen liet kopen tijdens een trainingskamp in Italië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P15748.php : benaderd 14 mei 2025), "Florence Elizabeth Groves (1935-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.