genealogieonline

Laffra/Mulder family tree » Dieuwke Berdium (1831-????)

Persoonlijke gegevens Dieuwke Berdium 

Bron 1

Voorouders (en nakomelingen) van Dieuwke Berdium

Dieuwke Berdium
1831-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Dieuwke Berdium?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. FamilySearch Family Tree, via https://www.myheritage.com/research/reco...
  Dieuwke Berdium (born Leijenaar)
  Gender: Female
  Birth: Oct 19 1831 - Harlingen,Friesland,Netherlands
  Marriage: Nov 3 1853 - Harlingen,Friesland,Netherlands
  Parents: Albert Eelkes Leijenaar, Janke Jans Leijenaar (born Van Oudt)
  Husband: Simon Berdium
  Siblings: Eelke Leijenaar, Tjepke Leijenaar, Jan Leijenaar, Hans Leijenaar, Tjepke Leijenaar, Martinus Leijenaar
  This person appears to have duplicated relatives. View it on FamilySearch to see the full information.
  The FamilySearch Family Tree is published by MyHeritage under license from FamilySearch International, the largest genealogy organization in the world. FamilySearch is a nonprofit organization sponsored by The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Tijdbalk Dieuwke Berdium

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Berdium

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Berdium.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Berdium.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Berdium (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 19 oktober 1831 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1831: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
  • 5 februari » De 29-jarige Nederlandse marineofficier Jan van Speijk laat zijn eigen kanonneerboot vol munitie exploderen in de haven van Antwerpen om te voorkomen dat het in handen zou vallen van de Belgen; dat was tijdens de Belgische Onafhankelijkheidsoorlog.
  • 7 februari » België - Oprichting van de krant L'indépendant.
  • 7 februari » De Belgische Grondwet wordt afgekondigd. België wordt een parlementaire monarchie met scheiding van de drie machten: de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht.
  • 16 juni » Het eerste nummer van het Belgisch Staatsblad rolt van de persen.
  • 21 juli » Eedaflegging van Leopold I, de eerste koning der Belgen. Ter herinnering hieraan is 21 juli de nationale feestdag van België.
  • 8 september » Opening van de eerste zitting van het Belgisch Parlement, dat 102 volksvertegenwoordigers en 51 senatoren telt.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Laffra/Mulder family tree is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Harry Laffra, "Laffra/Mulder family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/laffra-mulder-family-tree/I500137.php : benaderd 29 juli 2021), "Dieuwke Berdium (1831-????)".