genealogieonline

Kwartierstaat Koos van Rijn » Gerritje Gerritsdr Westmaas (1723-1795)

Persoonlijke gegevens Gerritje Gerritsdr Westmaas 


Verwantschap Gerritje Gerritsdr Westmaas


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Gerritje Gerritsdr Westmaas


Gezin van Gerritje Gerritsdr Westmaas

Zij is getrouwd met Willem Ariensz van der Linden.

Zij zijn getrouwd op 15 oktober 1747 te Monster, zij was toen 24 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Johanna van der Linden  1755-1828 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gerritje Gerritsdr Westmaas?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Gerritje Gerritsdr Westmaas

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Gerritje Gerritsdr Westmaas


Historische context
 • De temperatuur op 20 november 1795 lag rond de 6,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: omtrent betrokken bui. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1795: Bron: Wikipedia
  • 19 januari » De Bataafse Republiek uitgeroepen.
  • 6 maart » Afschaffing galgenvelden en galgenbergen in Holland.
  • 7 augustus » Nederland verliest Kaap de Goede Hoop aan de Engelsen in de Slag om Muizenberg.
  • 24 oktober » Polen wordt verdeeld tussen Oostenrijk, Pruisen en Rusland tijdens de Poolse Delingen.
  • 13 december » Een meteoriet treft Wold Newton in het Engelse Yorkshire. Later zal de sciencefictionschrijver Philip José Farmer deze gebeurtenis gebruiken als basis voor zijn Wold Newton family-verhalen.


Bron: Wikipedia
    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Jacobus Johannes van Rijn, "Kwartierstaat Koos van Rijn", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-koos-van-rijn/I12082.php : benaderd 20 juni 2021), "Gerritje Gerritsdr Westmaas (1723-1795)".