genealogieonline

Kwartierstaat Jasper van Commenee » Grietje de Jongh (± 1750-1796)

Persoonlijke gegevens Grietje de Jongh 


Voorouders (en nakomelingen) van Grietje de Jongh

Grietje de Jongh
± 1750-1796

1768
Sasje Jaspers Baas
± 1775-> 1803

Gezin van Grietje de Jongh

Zij is getrouwd met Jasper Klaas Baas.

Zij zijn getrouwd op 28 augustus 1768 te Mijdrecht.

De Huwlijksche Voorstellingen van Jasper Baas, JM, gebooren en woonende te Mijdrecht aan den Amstel & Grietje de Jongh, JD, Gebooren aan den Amstel onder Mijdrecht en wonende te Thamen. Zijn alhier den 14, 21 & 28 augustus onverhindert geschied waar van den 28 betoon gegeven is na Thamen.

ONDERTROUW AKTE, Mijdrecht S&S, 13 sept.1800:
In ondertrouw aangeteekend Jasper Baas, weduwenaar van Grietje de Jong, en Vrouwtje van der Heijden, meerderjaarige dochter; woonende beide onder dezen Gerechte; en zijnde van de Meniste godsdienst. Omme naar afloop van drie gwoone Zondags proclamatien in den Echt te treeden

Kind(eren):

 1. Klaas Jaspers Baas  ????-1790
 2. Jacob Jaspers Baas  > 1768-1774
 3. Sasje Jaspers Baas  ± 1775-> 1803


Notities over Grietje de Jongh

ONDERTROUW AKTE, Mijdrecht GK, 14 aug.1768:
De Huwlijksche Voorstellingen van Jasper Baas, JM, gebooren en woonende te Mijdrecht aan den Amstel & Grietje de Jongh, JD,Gebooren aan den Amstel onder Mijdrecht en wonende te Thamen. Zijn alhier den 14, 21 & 28 augustus onverhindert geschied waar van den 28 betoon gegeven is na Thamen.

Grietje is in mei 1765 gedoopt (volwassendoop) in de doopsgezinde kerk te Mijdrecht.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Grietje de Jongh?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Grietje de Jongh

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam De Jongh

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De Jongh.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Jongh.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Jongh (onder)zoekt.

Historische context • De temperatuur op 28 augustus 1768 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Typering van het weer: donker. Bijzondere weersverschijnselen: droog. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1768: Bron: Wikipedia
  • 24 juli » Willem Hendrik van Nassau-Saarbrücken wordt opgevolgd door zijn zoon Lodewijk.
  • 6 december » De eerste druk van de Encyclopædia Britannica verschijnt.

 • De temperatuur op 10 mei 1796 lag rond de 16,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: omtrent helder winderig. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1796: Bron: Wikipedia
  • 1 maart » In Den Haag komt de eerste democratisch gekozen Nederlandse volksvertegenwoordiging bijeen, de Eerste Nationale Vergadering.
  • 2 maart » Napoleon Bonaparte wordt benoemd tot opperbevelhebber van het Franse leger in Italië.
  • 14 mei » Eerste vaccinaties tegen pokken door Edward Jenner.
  • 1 september » Wet van 5 Fructidor an IV. Opheffing van alle geestelijke instellingen (kloosters, kapittels, enz.) in de Eerste Franse Republiek, inclusief de geannexeerde gebieden (o.a. de Zuidelijke Nederlanden, het Prinsbisdom Luik en Maastricht).
  • 19 september » George Washington houdt zijn afscheidsrede.
  • 11 december » De kloosterlingen van Abdij van Villers worden door Franse troepen verdreven uit hun abdij omdat de abt de zijde koos van keizer Leopold II van het Heilige Roomse Rijk.


Bron: Wikipedia