De temperatuur op 12 mei 1922 lag tussen 1,6 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 0.4 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 februari » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Partizán Bardejov onder de naam ŠK Bardejov.
25 februari » Henri Landru, beter bekend als blauwbaard wordt geëxecuteerd.
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
18 maart » In India wordt Mahatma Gandhi veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij zal hiervan 2 jaar uitzitten.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
30 december » Lenin sticht de Unie van Socialistische Sovjet-Republieken.
Trouwdag 6 mei 1943
De temperatuur op 6 mei 1943 lag tussen 5,0 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 3,4 mm neerslag gedurende 4,0 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
23 januari » Britse troepen veroveren Tripoli op de asmogendheden.
27 februari » Het Nederlandse onderzeebootmoederschip de Colombia wordt ter hoogte van Simonstad door de Duitse onderzeeboot U-516 tot zinken gebracht.
24 mei » Admiraal Karl Dönitz laat de onderzeebootoorlog in de Noord-Atlantische Oceaan afbreken wegens de hoge eigen verliezen.
3 september » Tweede Wereldoorlog: invasie van Italië door geallieerde troepen.
14 september » Ontmoeting tussen Hitler en Mussolini in Rastenburg.
14 oktober » In het vernietigingskamp Sobibór komen de gevangenen in opstand.
Dag van overlijden 16 augustus 1996
De temperatuur op 16 augustus 1996 lag tussen 10,5 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (8%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
15 april » In Zuid-Afrika start een Waarheidscommissie haar onderzoek naar de schending van de mensenrechten tijdens het apartheidsbewind.
17 april » Levenslang voor Erik en Lyle Menendez uit Los Angeles, die hun welgestelde ouders hebben vermoord. Ter verdediging voerden ze aan dat hun misdaad werd ingegeven door jarenlang misbruik door hun ouders.
3 mei » Celestine Babayaro van RSC Anderlecht wint de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
19 mei » Vlucht STS-77 (Spaceshuttle Endeavour) wordt gelanceerd.
31 augustus » Einde van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog.
25 september » Een Douglas DC-3 (Dakota) van de Dutch Dakota Association stort neer, waarbij alle 32 inzittenden om het leven komen. Het ongeluk staat bekend als de Dakotaramp.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans M. Flipse, "Kwartierstaat Hans Flipse", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-hans-flipse/I2.php : benaderd 19 juni 2025), "Theodorus Herman "Rob" Flipse (1922-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.