genealogieonline

Kwartierstaat Epke Zonderland » Jacob Gerrits van der Hoff (1759-1831)

Persoonlijke gegevens Jacob Gerrits van der Hoff 

Bron 1

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Jacob Gerrits van der Hoff

Jacob Gerrits van der Hoff
1759-1831Gezin van Jacob Gerrits van der Hoff

Hij is getrouwd met Harmke Lammerts Roodhof.

.


Kind(eren):

 1. Aat Jacobs van der Hoff  1787-1840 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jacob Gerrits van der Hoff?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Deelsma Web Site, Julius Portiek, Jacob Gerrits van der Hoff, 8 augustus 2012
  Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
  Stamboom op MyHeritage.com
  Familiesite: Deelsma Web Site
  Stamboom: Deelsma

Tijdbalk Jacob Gerrits van der Hoff

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van der Hoff


Historische context • De temperatuur op 9 mei 1831 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1831: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
  • 5 februari » De 29-jarige Nederlandse marineofficier Jan van Speijk laat zijn eigen kanonneerboot vol munitie exploderen in de haven van Antwerpen om te voorkomen dat het in handen zou vallen van de Belgen; dat was tijdens de Belgische Onafhankelijkheidsoorlog.
  • 6 februari » Kroning van Paus Gregorius XVI in Rome.
  • 7 februari » De Belgische Grondwet wordt afgekondigd. België wordt een parlementaire monarchie met scheiding van de drie machten: de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht.
  • 10 maart » Oprichting van het Frans Vreemdelingenlegioen.
  • 17 juli » Koning Leopold I komt naar België.
  • 8 september » Opening van de eerste zitting van het Belgisch Parlement, dat 102 volksvertegenwoordigers en 51 senatoren telt.


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Kwartierstaat Epke Zonderland is samengesteld door (neem contact op).