De temperatuur op 19 oktober 1910 lag tussen 7,5 °C en 14,5 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 8,2 mm neerslag. Er was 0,7 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
21 februari » De Egyptische premier Pasha Ghali overlijdt 1 dag na een aanslag op zijn leven door een schutter.
24 februari » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Malmö FF.
11 april » Voetbalclubs Eendracht en NVV Nijmegen fuseren en vormen de Nijmegen Eendracht Combinatie, beter bekend als N.E.C.
31 mei » Oprichting van de Unie van Zuid-Afrika.
1 september » Opening van het Ninian Park in Cardiff.
15 september » Theodor Wulf publiceert in Physikalische Zeitschrift over de door hem ontdekte kosmische straling.
Trouwdag 4 juni 1938
De temperatuur op 4 juni 1938 lag tussen 7,6 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 9,4 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
13 maart » De nieuwe Oostenrijkse kanselier Arthur Seyss-Inquart proclameert de anschluss van Oostenrijk bij nazi-Duitsland waarna het de oostprovincie (Ostmark) van het Derde Rijk wordt genoemd.
11 juni » België wordt opgeschud door de aardbeving bij Zulzeke met een sterkte van 5,6 op de schaal van Richter.
30 september » Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds tekenen het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije te annexeren.
9 oktober » Demonstratie van de eerste hoogtemeter op basis van radiogolven, in New York.
17 december » Het pas twee jaar oude Centraal Station van Utrecht brandt grotendeels uit.
31 december » De Amerikaan Rolla Neil Harger ontwikkelt de Drunkometer, een apparaat dat sporen van alcohol in adem kan detecteren.
Dag van overlijden 12 januari 1977
De temperatuur op 12 januari 1977 lag tussen -1.8 °C en -0.4 °C en was gemiddeld -1.3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
14 maart » Naoki Matsuda, Japans voetballer († 2011)
27 maart » Twee jumbojets botsen in zware mist op elkaar op het vliegveld van Tenerife (Canarische Eilanden). 583 mensen komen om. Zie Vliegtuigramp van Tenerife.
27 mei » In het Disneyland Park te Anaheim wordt de attractie Space Mountain geopend.
28 mei » Bisschopswijding van Joseph Ratzinger, aartsbisschop van München en Freising.
26 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Amsterdam met 1-0 van België in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er René van de Kerkhof maakt in de vierde minuut het enige doelpunt. Het blijkt later de laatste (en 48ste) interland van sterspeler Johan Cruijff in Oranje.
31 oktober » Eerste aflevering van de televisieserie De Kris Pusaka.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martijn Broekman, "Kwartierstaat Broekman-Bokstijn", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-broekman-bokstijn/I939.php : benaderd 23 maart 2025), "Simon Petrus Theodorus/Bokstein Bokstijn (1910-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.