De temperatuur op 7 januari 1948 lag tussen 2,4 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 16,1 mm neerslag gedurende 8,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
16 mei » Chaim Weizmann wordt gekozen tot de eerste president van Israël.
25 juli » In Sulzbach wordt de Saarländische Fußballbund (SFB) opgericht.
23 augustus » Oprichting van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De Nederlander Willem Visser 't Hooft wordt gekozen tot eerste secretaris-generaal.
4 september » Abdicatie van Wilhelmina en troonsaanvaarding van Juliana als Koningin der Nederlanden.
1 december » Piet Roozenburg wordt wereldkampioen dammen.
23 december » De zeven ter dood veroordeelden van het Proces van Tokio worden door middel van ophanging ter dood gebracht in de gevangenis van Sugamo Prison in Ikebukuro.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Karen M Hughes, "More like a forest than a tree!", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/karens-family-tree/I195254.php : benaderd 24 januari 2025), "Harry INGLES (± 1898-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.