De temperatuur op 19 mei 1908 lag tussen 7,7 °C en 24,1 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 9,2 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
24 januari » Robert Baden-Powell richt de scouting op.
1 april » Oprichting van de Argentijnse voetbalclub CA San Lorenzo de Almagro.
27 mei » Royal Sporting club Anderlecht wordt gesticht door Charles Roos
19 juli » Oprichting in Manchester van de wereldzwembond Fédération Internationale de Natation Amateur (FINA).
25 juli » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub LASK Linz.
7 november » Ernest Rutherford slaagt er voor het eerst in een atoom te isoleren.
Trouwdag 7 november 1930
De temperatuur op 7 november 1930 lag tussen 0.9 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 3,8 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
25 juli » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Girona FC.
13 augustus » Oprichting van het Bisdom Berlijn in Duitsland.
28 september » Oprichting van de Portugese voetbalclub CD Trofense.
2 december » President Herbert Hoover vraagt het Amerikaanse Congres 150 miljoen dollar voor een programma van publieke werken, om banen te scheppen en de economie te stimuleren.
22 december » De Federaasje fan Fryske Studinteferienings wordt opgericht.
Dag van overlijden 8 december 1995
De temperatuur op 8 december 1995 lag tussen -5.9 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -2.4 °C. Er was 6,7 uur zonneschijn (85%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
11 maart » Openingsceremonie van de twaalfde Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Mar del Plata.
7 mei » De Leidse Rugbyclub DIOK wordt voor de zevende opeenvolgende keer rugbykampioen van Nederland geworden. In de laatste wedstrijd wint de ploeg met 24-0 van het Amsterdamse AAC.
10 mei » Het ebolavirus heeft in de Zaïrese stad Kikwit aan zeker honderd mensen het leven gekost, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties.
5 juni » Olga Koezenkova herovert het wereldrecord kogelslingeren. De Russin komt bij wedstrijden in Moskou tot een afstand van 68,14 meter.
20 juni » België wordt om even voor vier uur 's ochtends getroffen door een lichte aardbeving die vrijwel in het hele land voelbaar is. Het epicentrum bevindt zich in Houdeng bij La Louvière, een plaatsje tussen Charleroi en Mons. De schok heeft een kracht van 4,5 op de Schaal van Richter.
2 december » Lancering van SOHO, het eerste zonne-observatorium in de ruimte, buiten de storende aardse dampkring.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tineke Veenendaal, "Johannes Buzing, een smid uit Aalten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/johannes-buzing-een-smid-uit-aalten/I15057.php : benaderd 28 maart 2025), "Arie Schlarmann (1908-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.