De temperatuur op 13 januari 1933 lag tussen -1 °C en 2,7 °C en was gemiddeld 1,1 °C. Er was 6,9 mm neerslag gedurende 2,4 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
22 maart » President Roosevelt gelast een eind te maken aan de (mislukte) drooglegging in de Verenigde Staten.
24 maart » Via het 'Ermächtigungsgesetz' wordt Adolf Hitler dictator van Duitsland.
1 september » Oprichting Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart.
17 oktober » De Duitse natuurkundige Albert Einstein vestigt zich in de Verenigde Staten, op de vlucht voor het nationaalsocialisme.
5 december » Einde van de drooglegging in de Verenigde Staten.
16 december » Abe de Vries en Sipke Castelein winnen de vijfde Elfstedentocht.
De temperatuur op 7 maart 1958 lag tussen -1.9 °C en 3,8 °C en was gemiddeld 0.7 °C. Er was 7,5 mm neerslag gedurende 4,9 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (38%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
29 mei » Het Ullevi-stadion in Göteborg, Zweden wordt geopend.
29 juni » Brazilië wint de wereldtitel door gastland Zweden in de finale van het WK voetbal met 5-2 te verslaan.
21 juli » Zwemster Dawn Fraser uit Australië brengt in Cardiff haar eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag op 1.01,4.
2 augustus » Zeezender Radio Mercur begint met haar officiële programma's.
28 oktober » Angelo Giuseppe Roncalli wordt paus en neemt de naam paus Johannes XXIII.
2 november » Bij wedstrijden in Los Angeles verbetert de Amerikaanse atleet Harold Connolly zijn eigen wereldrecord kogelslingeren, van 68,54 naar 68,68 meter.
De temperatuur op 30 september 2004 lag tussen 6,3 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (21%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
19 april » André Kuipers wordt als derde in Nederland geboren ruimtevaarder gelanceerd. Zijn bestemming is het Internationaal ruimtestation ISS.
23 juli » In Mostar (Bosnië en Herzegovina) wordt de brug over de Neretva, de Stari Most ("Oude Brug") opnieuw geopend.
8 augustus » FC Utrecht wint de strijd om de Johan Cruijff Schaal door AFC Ajax met 4-2 te verslaan.
29 augustus » Vanderlei de Lima krijgt de Pierre de Coubertin-medaille voor het feit dat hij in de slotfase van de Olympische marathon van Athene werd gehinderd door een dolgedraaide voormalig priester uit Ierland.
2 november » Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint zittend president George W. Bush van zijn Democratische uitdager John Kerry.
12 december » In de Pakistaanse stad Lahore verspeelt de Nederlandse hockeyploeg de Champions Trophy door in de finale met 4-2 van Spanje te verliezen.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.