De temperatuur op 29 juni 1918 lag tussen 8,6 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 april » Oprichting van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk.
24 april » In Middelburg wordt de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht.
6 juni » slag bij het Belleaubos Gunnery Sgt. Dan Daley spreekt zijn bekende quote uit: ‘C’mon you sons-of-bitches, do you want to live forever?’
14 september » De Tsjecho-Slowaakse republiek benoemt Tomáš Masaryk tot zijn eerste president.
13 november » Geallieerde troepen bezetten Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
Trouwdag 21 juni 1946
De temperatuur op 21 juni 1946 lag tussen 5,9 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
24 februari » Juan Perón wordt gekozen als president van Argentinië.
5 maart » Als eerste staatsman van de geallieerde bevrijders spreekt Winston Churchill over het IJzeren Gordijn in zijn speech in het Westminster College in Fulton, Missouri. Dit wordt gezien als het begin van de Koude Oorlog.
16 maart » De IJzertoren wordt bij een dynamiet-aanslag verwoest.
17 april » Syrië wordt onafhankelijk van Frankrijk.
7 mei » Tokyo Telecommunications Engineering, het huidige Sony, wordt opgericht.
11 september » In Nederland wordt de Operatie Black Tulip gestart.
Dag van overlijden 11 november 2005
De temperatuur op 11 november 2005 lag tussen 10,7 °C en 14,3 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 3,1 uur. Er was 0,7 uur zonneschijn (8%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
7 april » Andreas Grassl alias Pianoman wordt door de politie in Sheerness (Kent; Engeland) opgepakt, terwijl hij er verward en gekleed in een nat pak door de straten dwaalde.
7 juni » Johan Cruijff, Sjoukje Dijkstra, Anton Geesink, Nico Rienks en Ard Schenk zijn door NOC*NSF onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee. De vijf zijn de eerste winnaars van de prijs, die door NOC*NSF gezien wordt als de Nobelprijs van de sport.
19 oktober » Saddam Hoessein staat terecht in Bagdad voor misdaden tegen de menselijkheid.
31 oktober » Olivier Suray en anderen worden gearresteerd in verband met een omkoop- en gokschandaal in het Belgisch voetbal.
2 november » In Thailand wordt de Amsterdamse crimineel John Mieremet vermoord, en in Amsterdam vastgoedhandelaar Kees Houtman.
15 december » Het 43e Mersenne-priemgetal wordt ontdekt door Curtis Cooper en Steven Boone/GIMPS (Great Internet Mersenne Prime Search).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Nico Fokker, "Genealogy family Fokker", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogy-family-fokker/I6706.php : benaderd 22 maart 2025), "Alois Hector Lodewijk SCHIMPF (1918-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.