De temperatuur op 14 mei 1890 lag rond de 14,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 71%. Bron: KNMI
11 januari » De Britse regering stelt Portugal voor een ultimatum wat betreft de Portugese aanwezigheid in Afrika.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
29 oktober » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen. Op 23 november van datzelfde jaar zou hij komen te overlijden.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
4 december » Het stoffelijk overschot van Koning Willem III wordt bijgezet in Delft.
Dag van overlijden 31 december 1919
De temperatuur op 31 december 1919 lag tussen 3,6 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 7,3 °C. Er was 8,6 mm neerslag. Er was 0,6 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
15 juni » John Alcock en Arthur Whitton-Brown vliegen non-stop van Newfoundland over de Atlantische Oceaan naar Ierland.
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
23 september » Oprichting van de Portugese omnisportvereniging CF Belenenses.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
Dag van begraven 3 januari 1920
De temperatuur op 3 januari 1920 lag tussen -2.9 °C en 2,0 °C en was gemiddeld -0.9 °C. Er was 0.7 mm neerslag. Er was 2,5 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 februari » Duitsland ontruimt het Hultschiner landje
7 april » Franse troepen bezetten het Duitse Ruhrgebied.
15 april » De anarchisten Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti vermoorden naar verluidt twee bewakers wanneer zij een schoenwinkel beroven.
16 mei » Paus Benedictus XV verklaart de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d'Arc heilig.
29 juni » Bij Den Oever wordt de eerste bak zand in zee gestort voor de Amsteldiepdijk naar Wieringen. Dit kan gezien worden als voorbereiding voor de Afsluitdijk.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Harrie van Osch, "Genealogie Wiggers-Branderhorst", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-wiggers-branderhorst/I30.php : benaderd 6 oktober 2024), "Robert Carolinus Marinus "Rob" PILZECKER (1890-1919)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.